Прочитај ми чланак

Србин.инфо открива: Вучић не смењује Ђиласа, напредњаци расписују нове изборе!

0

Србија би ускоро могла да иде на нове, ванредне парламентарне изборе. Како сазнаје редакција Србин.инфо, руководство Српске напредне странке одлучиће се на овај потез уколико Србија у наредном периоду добије датум почетка преговора са Европском унијом.

Напредњаци желе да искористе тренутну популарност, с обзиром на то да сва истраживања показују да су дупло популарнији од Демократске странке. Са „европском значком“ на реверу, планирају да преотму још један део бивших ДС гласача, јер су свесни да су многи СНС гласачи са мајксих избора сада разочарани њиховом политиком око Косметског проблема.

Такође, по нашим сазнањима, Александар Вучић нема намеру да са места градоначленика смени Драгана Ђиласа, а овај проблем чак није ни био тема недавно одржане затворне седнице Главног одбора СНС. Уместо о Ђиласовој смени и ванредној ситуацији на Косову и Метохији, напредњаци су расправљали о појединим кадровским решењима за нове амбасадоре…

По нашим сазнањима, Вучић је на овом састанку истакао да ће Ђиласа рушити само ако не распише ванредне изборе, односно уколико Србија не добије датум почетка преговора са ЕУ. Само у том случају, председник СНС даће зелено светло за смену власти у Београду.

Алексеј Димитријевић