Прочитај ми чланак

Србин.инфо открива: Србија дозвољава покрете који преко интернета позивају на рушење државе

0

Да ли би у било којој европској држави биле дозвољене покрета које позивају на цепање земље, револуцију, бојкот плаћања пореза „престоничким окупаторима“, као и ширење мржње против дошљака? Е па, у Србији је ово, по свему судећи дозвољено.

 Шта заправо планирају војвођански сеционисти и шта се крије иза паравана „Београде, ди су наши новци“, најбоље се види на Фејсубук страници „Војвођански отпор„.

Прилично неписменим и приземним текстовима и прогласима, чланови ове Фејсбук групе на најгрубљи начин крше Устав Србије, а да их у томе не спречава ни једна државна институција.

Док Чанка, Пајтића, Јеркову, Пастора и остатак војвођанског клана уздижу на ниво светитеља, чланови групе позивају на борбу за слободу „окупиране“ Војводине, независност северне српске покрајине, па чак и формирање такозване Војвођанске православне цркве!?

Такође, група саветује „припаднике Војвођансе нације“ да бојкотују свако плаћање окупатору из Београда, шире мржњу против српских дошљака (из БиХ, Космета…) у Војводину, али и подсећају како су Срби извршили геноцид над Мађарима и Немцима после Другог светског рата!

Најопасније од свега, покрет Војвођански отпор је повезан са организацијом Слободна Војводина, која је покренула иницијативу за формирање такозване Велике народне војвођанске Скупштине, на којој ће се прогласити независност државе Војводине!

 

Ако је српско тужилаштво забрањивало разне „екстремне десничарске“ организације и Фејсбук групе, због чега лицемерно сада ћути на јавне претње такозваног Војвођанског отпора?

Да ли је закон исти за све или свако ко пљује по српству у овој банана републици ужива неке посебне привилегије?

 Пропаганда Чанкових пионира можда некоме не делује опасно по државу, али нико не би требало да заборави да су управо оваквом плански наметнутом реториком ударени темељи многим државама и вештачким нацијама на подручју бивше Југославије.

Словеначки рецепт „ми радимо, а Београд се гради“, сада су преузели и наши заљубљеници у нову Аустроугарску. Ватикан је вековима Србе прекрштавао у католичанство у тако великом броју, да су данас две трећине Хрвата заправо српског порекла, а да „правих“ Хрвата има мање него Словенаца.

 Такође, у комунистичкој колевци настале су вештачке нације Бошњаци, Македонци и Црногорци (Монтенегрини). Неко ће рећи да у Војводини већински живе Срби. Ипак, Црна Гора је некада била колевка српства, а погледајте како ствари стоје данас. И Алија Изетбеговић се некада изјашњавао као Србин, а Македонија се звала Јужна или Стара Србија.

И поред свега што (ни)смо научили из историје, српска политичка елита по ко зна који пут даје зелено светло аутошовинистичкој пропаганди, која не би била дозвољена ни у једној држави, Чанку омиљене, Европске уније.

 

Саша Суботичанин