Прочитај ми чланак

СРБИН.ИНФО на лицу места: Ђилас и Шкоро о разлозима блокаде РТС-а (ВИДЕО)

0

Савез за Србију данас блокира улазе у зграду РТС-а осам часова (од 12 до 20), као знак револта јер, како кажу, РТС већ осам година блокира истину и правду. Србин.инфо је на лицу места...

На питање када сте последњи пут били на РТС-у, Јавном сревису свих грађана Србије, бивши градоначелник Београда и лидер Странке слободе и правде одговара:

– Последњи пут са, био током кампање за београдске изборе, када сам морао да будем гост као кандидат за градоначелника, а две године од тада нисам био ни у могућности да проговорим на РТС-у, чак ни деманти коју сам написао на изјаве Горана Весића о ПКБ-у, никад није објављена на Јавном сервису. Тужио сам зато РТС, добио сам првостепену пресуду и чекам сад другостепену да би се после годину и по дана евентуално чуо тај деманти. А када се то буде читало, нико жив неће знати више о чему се ради.

Ђилас наглашава да је суштина у томе да Јавни сервис извештава грађане Србије о томе шта се у Србији заиста дешава.

– Није суштина да ли ће на РТС-у бити опозиционари једном у десет или месец дана, већ да извештава јавност о томе шта се дешава у земљи. Приватне телевизије имају право на приватну уређивачку политику, али и оне имају обавезу да објективно информишу јавност и то што раде овде је кршење закона, али не може Јавни сервис да не објави информацију да је новинару Јовановићу спаљена кућа, да не дају Марији Лукић да гостује, да не ураде интервју са узбуњивачем Обрадовићем из Крушика, да не угосте судију Мајића, академике Теодоровића, Бећковића на тему не политике, него ситуације у друштву – истиче Драган Ђилас ексклузивно за Србин.инфо.

У видео прилогу погледајте како је Ђилас известио челнике ЕУ у Бриселу о ситуацији у Србији и како су реаговали на фотографије разбијених глава опозиционара и медијске натписе у таблодима, које им је приказао.

Срђан Шкоро је такође код зграде Радио телевизије Србије.

– РТС већ дуго не обавља функцију за коју га плаћају грађани Србије. Већина људи у Србији мисли да РТС не лаже и управо је то карика која недостаје да би се дошло до какве-такве слободне речи,  до информација, па и слободних избора. И комерцијалне телевизије и режимски таблоиди одрађују своје, али је најперфиднији начин на који то ради РТС јер му грађани верују. Надам се да ће се колеге сетити и пробудити и рећи да не желе више да учествују у оваквом РТС-у – рекао је за Србин.инфо Срђан Шкоро.