Прочитај ми чланак

Србији прете Гејтсове нуклеарке: Представа нуклеарног лобија још траје!

0

Тренутно у провладиним медијима траје кампања тражења кривца за енергетски колапс и суноврат српског енергетског система. На мети су Зорана Михајловић и Милорад Грчић уз евидентне симпатије које ови медији имају према још увек не смењеном в.д. директора Електропривреде Србије. Међутим, оно што је уочљиво је да се и Зорана Михајловић и Милорад Грчић од позива на одговорност бране залагањем за то да Србија гради модуларне нуклеарне електране?!

Већ дуже време указујем да је електроенергетски систем свесно урушаван како би се наше тржиште електричном енергијом препустило страним мултинационалним компанијама. Из тог разлога мени је и ова у најмању руку чудна одбрана челних људи српске енергетике још један доказ у прилог тој тврдњи. Чак бих смео и да се закунем да је све ово једна добро режирана представа нуклеарног лобија у којој се изградња нуклеарки нуди као једино решење, а што напросто није истина.

Оно што је важно да грађани Србије знају је то да у овом тренутку убрзано трошимо акомулације у вештачким језерима, да је увоз струје и поред тога веома велики, а и да су додатне количине гаса из Русије још увек упитне како у погледу количина тако и у погледу цена. Све у свему, власт састављена од великог броја комплетних идиота на једном месту нас води у енергетски и сваки други суноврат. 

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет