Прочитај ми чланак

СРБИЈА УПУТИЛА НОТУ АУСТРИЈИ, Тончев отпутовао у Беч

0

Државни секретар Министарства спољних послова Ивица Тончев очекује од Аустрије да појача мере безбедности српских дипломатско-конзуларних представнистава.

Он је истакао да то треба урадити како би убудуће били спречени инциденти као што је исписивање графита „ОВК“ на згради конзулата у Бечу.

„О безбедности дипломатско-конзуларних представнистава Србије у иностранству брине земља домаћин, у овом случају Аустрија. После инцидента, јутрос је предата нота аустријском министарству спољних послова. Очекујемо да аустријски надлежни органи у што краћем временском року пронађу починиоце овог дела“, навео је Тончев у писаној изјави достављеној медијима.

На згради у којој се налази Конзуларно одељење Амбасаде Србије у Бечу, непознате особе исписале су током ноћи графит „УЧК“, што је на албанском скраћеница за бившу Ослободилачку војску Косова (ОВК).

Тончев је због тог инцидента одмах отпутовао у Беч.

Он је у изјави навео да се „у Београду и Србији води рачуна о свим страним представништвима“ и да Србија очекује да то важи и за њене објекте у иностранству.

„Што се тиче Албанаца, сматрам да овим показају велику нервозу и све веће незадовољство, јер Србија очигледно добро ради свој посао, посебно на пољу спољно-политичких односа, тако да више не пролазе њихове лажи“, додао је Тончев.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!