Прочитај ми чланак

СРБИЈА У СТРАХУ! Шта у Србији ради амерички војник који је јурио Бин Ладена?

0

Војна полиција у Србији за два дана привела осморо страних држављана. Вучић: Ухапшен члан „Тима 6“ који је јурио Бин Ладена, али о томе не смем да говорим.

Београдски медији пишу, позивајући се на изворе у врху безбедносних структура Србије, да су приведени држављани неовлашћено улазили и снимали војне објекте у Београду, Врднику и Петроварадину.

Група од два Американца и две Украјинке ухапшена је у недељу у Београду због снимања објеката Генералштаба дроном, а истог дана у војном складишту на Фрушкој гори ухапшени су Британка и Авганистанац са италијанским пасошем, док су код Новог Сада војни полицајци привели пар из Шпаније због неовлашћеног уласка у касарну „Петроварадин“.

Држављани САД и Украјине изјавили су да су подигли дрон дзбог снимања документарног филма о последицама америчких војних интервенција у свету по децу из бомбардованих подручја.

Обе приведене Украјинке су пореклом из Луганска, на крајњем истоку Украјине где годинама трају ратна дејства. Они су рекли да припадају невладиној организацији из Калифорније која се бори за обелодањивање истине о војним интервенцијама у свету.

У Врднику је приведен пар натурализованих Италијана, чланова међународне организације „Лекари без граница“. Мушкарац је рођен у Авганистану, док је његова супруга рођена у Великој Британији. Они су ушли у складиште Војске Србије у коме се чувају муниција, убојна средства и гориво, наводе медији.

Како неименовани извор додаје, ти странци код себе нису имали ништа од наоружања, опреме нити технике за снимање, па је отворено питање шта су они тражили у војном објекту, где је приступ цивилима најстроже забрањен, о чему постоје јасна упозорења.

На ту тему гпвприо је и председник Србије Александар Вучић, који је у понедељак увече рекао да има фактора споља којима не одговара стабилан регион и с тим у вези изнео податак да је у Србији ухапшена особа која је припадала „Тиму 6“ који је јурио Осаму Бин Ладена у Авганистану.

„Ја данас нажалост не смем о томе отворено да говорим, мислим да знам коме одговара а коме не договара, али нисам сигуран да не бих угрозио позиције Србије уколико бих о томе јавно говорио. Нисам сигуран да свима одговара стабилност. Мислим да има и фактора споља који не желе ту стабилност“, нагласио је он.

„Замислите да ви нађете типа из ‘Тима 6’, који је јурио за Бин Ладеном у Авганистану и нађете га са брушеним пиштољем овде и нађете криминалне везе које су му доставиле тај брушени пиштољ и ухапсите те Србе који су то достављали, а они ћуте сви као заливени, неће да говоре зашто је требало да се употреби. Па није ваљда да је требало да се употреби за упуцавање сома или смуђа у Дунаву…“, казао је Вучић.

Како је рекао, међутим, народ је паметан и зна да нико ко је један од најпознатијих специјалаца није досао из Сан Дијега у Србију тек тако…