Прочитај ми чланак

Србија се сврстала уз НАТО земље и Запад

0

Кандидат за председника Србије испред Српске коалиције НАДА, др Милош Јовановић изјавио је да се јучерашњим гласањем у Генералној скупштини Уједињених нација Србија осрамотила и бацила љагу на образ своје државе.

„Србија се гласањем у УН-у сврстала уз НАТО земље и Запад при осуди Русије и тиме угрозила наше националне интересе. У свему томе је ова власт показала да нема ни мало храбрости да буде уздржана на гласању, као што је то учинило 34 земље света. Власт која нема храброст и нација која нема амбицију, немају никакву будућност, нити је могу имати“, рекао је Јовановић.

Реагујући на изјаву председника Републике, Александра Вучића да Русији прети и евентуално избацивање из Уједињених нација и мењање Резолуције 1244, Милош Јовановић је рекао да је то још једна бесмислица јер ни једна чланица УН не може бити избачена без препоруке Савета безбедности УН.

„Да би до те препоруке дошло, мора да се има већина у Савету безбедности, а у тој већини морају бити гласови свих сталних чланица Савета безбедности, другим речима Руска федерација има вето. Ако би се неким поновним кршењем права и то догодило, то би значио крај међународног система каквог га познајемо од 1945. године“, закључио је Јовановић.