Прочитај ми чланак

„Србија је данас изгубила великог човека“

0

Генерал Божидар Делић, председник патриотског покрета “Нема назад иза је Србија”потпредседник Скупштине Србије, умро је данас у 66 години, после лечења у Русији, које нам је била последња нада. Сматрамо да је његова смрт трагедија за целу државу, јер је за Србију дао свој живот не само радећи на њеној одбрани већ И тако што је положио И живот за њу. Нато бомбе како је и сам рекао, наставиле су да сеју смрт све до данас. У експертизи коју је лично радио, доказао је да је на територију Србје бачено преко 300 тона муниције са осиромашеним уранијумом И да је последица тога епидемија смртоносних болести од кацера, преко генетских, аутоимуних болести па све до масовне појаве стерилитета.

Србија је данас изгубила великог човека, а наша је морална обавеза да наставимо његову визију, да је одбрана Србије светиња.

Српски народ носи у своме срцу дубоку захвалност за генерала који се часно И поштено борио за њега обављајући историјске задатке. Својим главним успехом никада није сматрао број поражених непријатеља, који није био мали, него је увек пуног срца говорио о тактикама које су спасавале људске животе, о импризованим мамцима који су скретали непријатељске ракете од српских војника, али и о пожртвованим лекарима у његовим ратним болницама који спасили десетине живота албанске деце настрадале од НАТО ваздушних удара.

“Посао комаданта није лепа ствар а нарочито је ружна у рату” – говорио је Божа.