Прочитај ми чланак

СРБИЈА ЋЕ, УЗ ПОМОЋ РУСИЈЕ, војним путем вратити Косово и Метохију

0

Немачки амбасадор у Приштини Питер Бломајер поручио је Албанцима да је статус Космета и даље недефинисан и да ће такав бити све док га не признају Србија и Русија. Немогућност учлањења Приштине у УН подсећа на статус Тајвана, земље која је прогласила независност, али међународно је још део Републике Кине.

Очевици смо завршнице злочиначких намера чупања срца из груди српског народа, Косова и Метохије, свете земље Светога Саве и Кнеза Лазара, са преко 1300 цркава и манастира подизаних и обновљених од дванаестог до двадесетог века. У прошлости Космет и Србија су бивали често освајани и гажени од стране оних који су са Истока надирали на Запад, и од оних који су са Запада марширали ка Истоку. Косово и Метохија је опет окупирано, али неће то трајати вечно. Проблем Космета за Србију је решив. То није држава нити ће икада бити, већ легло мафије која нема капацитет да од те наше покрајине створи државу у којој ће постојати владавина права и закона јер се то крши са основним принципима деловања мафије. Главна и готово једина „привредна грана“ данашњег Космета је шверц и трговина дрогом. Косово никада не може бити самостално све док се и Србија са тиме не буде сложила.

По свој прилици Космет ће се поново решавати оружјем.Све што је силом отето, силом се и враћа. Питање је само када ће Србија бити и војно спремна за ефектни противнапад и стављање Косова и Метохије под своју пуну контролу. Морамо се наоружавати, војно јачати, јер је то једина гаранција очувања територије и народа. Ми смо и даље најснажнија и најбројнија држава и нација централног Балкана, и све садашње претње од стане нашег окружења ће нестати чим подигнемо ниво своје војне моћи.Ако немате силу која може НАТО бар да окрзне, ви дефакто не постојите.Све се из корена мења ако у Србији чучи неколико система С-300 или, не дај Боже, С-400, па још уз њих и неки ракетни системи средњег квалитета и домета као што су „Бук“, „Тор“, „Панцир“. Тада сте ви озбиљна земља, коју нико не уцењује, којој се не отима део територије .

Данас на Косову и Метохији немамо кнеза Лазара али зато имамо владику СПЦ. Имамо нашу браћу који своја огњишта, своју земљу, своју веру не дају, и који неће ни корак попустити Шиптарима, који без струје и хране без заштите својом голом егзистенцијом опет на Космету бране српску веру, бране темељ српског постојања и српског бића. Радује и значајна чињеница да изван граница Косова, у Србији, не заборављају на Косово и Метохију. Активирале су се разне политичке и друштвене организације које се боре за очување српског Косова. Мало-мало па се покрене акција информативног карактера којом се позива српски народ да сачува своју земљу, задржи и поврати извор српског народа, културе и вере. Српске енклаве на Косову и Метохији постепено могу ојачати пристигли добровољци из редова бивших избеглица. Временом се може успоставити тајна инфраструктура герилског покрета у свој својој разноврсности.

Албанци су јасно ставили читавом свету на знање да ће се за независност борити до краја. Њихов циљ је један – Косово сасвим очишћено од неалбанаца и у саставу «Велике Албаније». У таквим условима и код таквог развоја ситуације Срби ће бити једноставно приморани да се с непријатељем ухвате у коштац с оружјем у рукама. И то не само да му пруже достојан отпор, већ и да пређу у противнапад, педаљ по педаљ ослобађајући родну груду од окупатора-паразита. Међународне околности нама иду на руку јер Запад убрзано тоне, а сходно томе и њихов утицај. Космет више није тако високо на листи америчких приоритета и њених савезника. САД и ЕУ које су признале Косово желе да што пре заврше са мисијама на КиМ. Одлуком председника Француске Франсоа Оланда, северни део Косова у првој половини наредне године, напустиће око 300 француских војника Кфора. Врховни командант НАТО генерал Филип Бридлав изјавио је да се Француска повлачи из мировне мисије на Космету због обавеза у Малију и Централноафричкој Републици.

Велика база “Бондстил” код Урошевца постала је “финансијски терет” Америци, па се новим војним буџетом и стратегијом у региону предвиђа њено гашење. Једна од врло погрешних констатација је да САД чврсто стоје на страни Шиптара. То уопште није тачно јер се Америка понаша као слон у стакларској радњи. Косово и Метохија су за њих ситан и успутни проблем јер су њихови апетити знатно већи. Они су првенствено окренути ка Ираку, Ирану, нафтним басенима Каспијског језера, Кини и наравно ка разбијању, или бар дисциплиновању Русије. Међународна заједница је од 1999. године за Космет потрошила 33 милијарде евра, што је 1.750 евра годишње по становнику. То је 160 пута више него просечни износ помоћи по глави становника за све земље у развоју.Неће ЕУ годишње бацати  5-6 милијарди на одржавање неке квази државе, од које не може узети ништа.

Руси долазе!

Почиње рат око Србије .Отварањем радова на гасоводу „Јужни ток“, Русија, хтела не хтела, добија другачију улогу на овом делу Балканског полуострва. Наиме, у економском смислу Русији је поменути гасовод од великог стратешког интереса. А ако нека од великих светских земаља (сила) има свој економски интерес у некој малој земљи, природно је да та земља онда буде под њеном заштитом. Изградња “Јужног тока” кроз Србију доводи нам у двориште Русију,а то знаћи и заштиту од НАТО агресора и временом враћање Косова и Метохије у састав Србије. Русија жели да буде један од полова у настајућем мултиполраном свету (на чијем стварању такође ради). Зато се окреће ка уређивању нове интеграције, која из економске треба да прерасте у политичку. Русија прави евроазијску контратежу ЕУ и НАТО-у,жели да формира нови војни савез који би у потпуности гарантовао безбедност чланица. Европска унија је привид и илузија, а Евроазијски савез надолазећа реалност. Русија и ЕУ нису исто, јер између спасиоца и убице не може да стоји знак једнакости.

Срби немају ни један једини разлог да САД, ЕУ и НАТО гледају у позитивном светлу. Само за време агресије НАТО на СРЈ 1999. године, ЕУ и САД су убиле око 3,5 хиљада људи, мада има и оних који говоре о могућих 10 хиљада жртава. Од карцинома који изазива муниција са осиромашеним уранијумом сваке године у Србији умире више хиљада грађана и тај процес ће се наставити стотинама година које долазе/УРАН активан 4000 година!!!!. Још увек нису установљене потпуне размере материјалне штете, али се процене крећу до 130 милијарди долара.

Русија је једина сила која може спречити пропадање и територијално комадање Србије.Мислим да и Срби данас схватају да без Русије не могу преживети као Срби. Иако на путу новог страдања,нове српске голготе, српски народ никад неће прихватити кршење Устава и предају Косова и Метохије. Српски народ ће једног дана с презиром одбацити овакву политику и кренути да помоћу братске Русије врати своје Косово и Метохију.

Косовска битка није завршена на дан 15. (28.) јуни 1389. године. Она траје вековима, она се бије и данас.

Догодине у Призрену!!!     

(Balkans Chronicles)