Прочитај ми чланак

СРБИ ВЕРУЈУ УНМИК-У: Вучић предао листу инцидената на Косову у задњих 6 месеци

0

УКАЗАО БИНТУ КЕЈТИ ДА СРБИ И ДРУГИ НЕАЛБАНЦИ ИМАЈУ НАЈВЕЋЕ ПОВЕРЕЊЕ У UNMIK

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић предао је данас помоћници генералног секретара УН за мировне операције Бинту Кејти листу прошломесечних инцидената на Косову и Метохију која представља доказ о систематском и озбиљном насиљу над Србима у јужној покрајини.

foto: predsednki.rs

 

Вучић је Кејти пренeо забринутост због све учесталијих напада Албанаца на Србе и истакао да Србија придаје посебан значај UNMIK-у у који српско и друго неалбанско становништво има највише поверења, саопштено је из прес- службе председника Србије.

Председник Србије поздравио је добру сарадњу са УН и истакао важност UNMIK-а на Косову и Метохији за обезбеђивање мира и стабилности и заштите српског народа.

Он је истакао да Србија придаје велики значај напорима УН на промоцији и очувању мира и безбедности у свету, и да је опредељена за активно учешће у систему колективне безбедности.

Вучић је изразио задовољство због присуства све већег броја припадника српских војних и полицијских снага у мировним мисијама УН.

Он је поздравио напоре генералног секретара УН Антонио Гутереша, посебно у области превенције сукоба, уз уверење да ће кохерентнији приступ и јачање институционалне структуре УН обезбедити већу ефикасност у одговору на кризне ситуације.

Кејта је захвалила за учешће српских безбедносних снага у мировним операцијама УН.

Састанку је присуствовао и шеф UNMIK-а Захир Танин.