Прочитај ми чланак

СРБИ СУ ТЕРОРИСТИ НА КОСОВУ! Срамне осуде лажне државе против Србина!

0

Специјално тужилаштво тзв. Косова подигло је оптужницу пред Основним судом у Приштини против окривљеног С.А., због постојања основа сумње да је починио кривична дела „Припрема терористичких или кривичних дела против уставног поретка и безбедности (тзв.) Републике Косово“, „Превара“ и „Неовлашћено поседовање, контрола или поседовање оружја“.

„Окривљени С.А је 12.07.2018. године, из Поште Србије у северном делу Митровице, упутио пакет оштећеном Р.Р., у коме је ставио пиштољ „ЦЗ Взор 50“ 7,65 мм., чехословачка производња, серијски ненумерисан, оквир, шест комада метака, 11 ампула трамадола, 5 ампула тродон, 18 паковања таблета бенседина и српски памфлет формата А4 са логотипом „Врховна команда Ослободилачке Војске Косова и Метохије“, чијим се садржајем обраћао оштећенин и другим грађанима српске националности, као што су М.Р., Б.П., С.П., М.Н., М.П. и Д.П., да узму оружје из разних складишта у Митровици, како би извршили нападе и употребили физичко насиље над српским грађанима, како би оптужили Албанце пред међународном заједницом“, наводи се у саопштењу Специјалног тужилаштва.

Овим радњама окривљени је починио кривично дело „Припрема терористичких дела или кривичних дела против уставног поретка и безбедности (тзв.) Републике Косово“, члана 144. став 3. КЗКК.

Тужилаштво извештава да је оптужени С.А., од 2017. године у континуитету, обмањивао многе грађане, износећи неистините чињенице како би противправно стекао материјалну корист, искористио ситуацију од неких грађана српске националности представљајући се као високи функционер Министарства здравља у Србији и као представник организације за пацијенте са дијабетесом и примао је разне количине новца са обећањем да ће их запослити.

Оштећеном Р.Р., у износу од 7.000 евра, оштећеном С.Р. у износу од 2.000 евра, а оштећеном М.Р. у износу од 5.000 евра, и многим другима затражио је новац за запослење, али због износа то нису могли да му дају.

Овим радњама окривљени С.А. починио је дело „Превара“ из члана 335. став 2. у вези са ставом 1. КЗКК.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!