Прочитај ми чланак

Срби са севера Космета: Договор из Брисела за нас неће важити!

0


kosovo sever

(Бета, Двери)
У Звечану је данас одржана заједничка седница четири скупштине општине са севера Косова и Метохије, на којој је присуствовао и Крстимир Пантић, заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Крстимир Пантић, али и саборци Двери са овог простора.

Представници Срба на северу Косова поручили су данас државном врху да не потписује споразуме који су штетни за Србе и додали да нико од њих неће учествовати у спровођењу договора који су супротни Уставу Србије.

“Нико на северу Косова не жели да учествује у спровођењу евентуално постигнутог споразума у Бриселу. Нека (премијер Србије) Ивица Дачић дође, узме споразум који ће евентуално потписати у Бриселу и нека га заједно са (косовским премијером) Хашимом Тачијем спроведе на Косову”, Крстимир Пантић.

Пантић је на седници свих одборника са севера Косова у Звечану казао да се плаши да ће данашња рунда разговора Београда и Приштине у Бриселу бити “дан Д”.

Славиша Ристић, председник општине Зубин Поток: „Александар Вулин нам је јуче рекао да ако се договор усвоји, он то нее прихватити и да ће се придружити на роду са Косова и Метохије“. Ристић је додао да треба кренути у прикупљање потписа за референдум Косово или ЕУ. Ако већ режим нешто треба да да, нека да Дедиње за ЕУ, а не Косово.

Заједничка седница четири Скупштине општине од 19.04.2013. године

 

1. Легитимно изабрани представници народа потврђују своје раније ставове и вољу грађана изражену Референдумом из фебруара 2012. године о неприхватању институција тзв. Репбулике Косово и одлучно изјављују да остају у саставу Репбулике Србије.

2. Српски народ и грађани Репбулике Србије су једини носиоци суверенитета и нико нема право да супротно њиховој вољи потписује споразуме и друга акта о успостављању власти непризнате државе тзв. Републике Косово на делу Републике Србије.

3. Одборници четири Скупштине општине доносе одлуку о прикупљању потписа ради расписивања Референдума у Репбулици Србији, на коме ће се грађани изјаснити да ли су за очување Косова и Метохије у саставу Репбулике Србије или за прихватање наметнутих услова ради добијања датума о почетку преговора за приступање Европској унији.

У Звечану, 19.04.2013.
Председник Скупштине општине:
Косовска Митровица: Ксенија Божовић
Звечан – Момчило Гвоздић
Зубин Поток – Стеван Божовић
Лепосавић – Славко Стефановић