Прочитај ми чланак

СРБИ СА КиМ Вучић поклања Газиводе као да му их је бабо оставио! Такав издајник…

0

Дуго времена и у више наврата је Александар Вучић понављао као папагај „Не дам Трепчу, не дам Газиводе“. Користећи пандемију корона вирусом, у тишини, председник Србије је сепаратистима из Приштине предао Газиводе. Дозволио је да Приштина и Тирана формирају заједничку електро-преносну мрежу Косова и Албаније а да Србија ниједним знаком није показала да је против тога.

Изостала је реакција и директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића као и председниак Одбора за КиМ у Скупштини Србије Милована Дрецуна и свих других јер је предаја електро-преносног система на Косову и Метохији одрађена уз сагласност председника Србије.

Режимски медији ћуте, понашају се у стилу као да се ништа није догодило а привредних ресурса који су власништво грађана Србије Александар Вучић се олако одриче у корист сепаратиста.
Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ не верује у генетичке спекулације о пореклу председника Србије као мотиву за националну издају али оно што сигурно зна јесте да је Александар Вучић дошао на власт тако што је обећао својим западним менторима да ће бити јако флексибилан по питању јужне српске покрајине. У народу се таква флексибилност назива издаја.

Међутим, то је било на почетку, када је Александар Вучић морао да потпише Бриселски споразум којим је држава Србија протерана из своје јужне покрајине. Али се поставља питање зашто је сада после 8 година своје владавине он поново постао претерано „кооперативан“? Разлог се крије у следећем. Пре извесног времена је председник Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио да је породица Вучић опљачкала грађане Србије и зарадила првих милијарду евра. Сигурно је да толики новац председник не чува под својим именом него на нека туђа и кроз разне фондове у земљама пореског раја. У случају да не сарађује, пре свега са Американцима, по питању Косова и Метохије лако може да се деси да остане без тог новца. Нешто слично се догодило Гадафију, Јануковчу, чак и независним сувереним државама као што је Иран чија су новчана средства замрзнута од стране Американаца.

Актуелни режим се последњих месеци хвали тиме што је велики број земаља повукао признање самопроглашене републике Косово. Залагањем Руске Федерације „Косово“ не може бити примљено ни у Интерпол ни у Унеско. Препуштајући државне и привредне ресурсе сепратитима из Приштине Вучићев дикаторски режим шаље лошу поруку и земљама које су повукеле признање „Косова“ и нашим пријатељима који лобирају за српску ствар у међународним организацијама и институцијама. Зато и помало непристојно звучи када председник Србије после сваког брифинга са медијима каже „Живела Србија“ а онда се поставља питање како ће Србија да живи ако се Вучић одрекне онога што њој припада. Просто је несхватљиво како председник Србије поклања имовину Србије сепаратистима као да му је то бабо оставио. Ако је и од „Аца Србина“, много је!

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ као веродостојни заступник интереса Срба из јужне српске покрајине нада се да ће садашњи председник Србије због оваквих кривичних дела националне велездаје једног дана морати да одговара када буде сишао са власти. Тада ћемо сигурно и сазнати шта је све и колико чега се Александар Вучић тајно договорио са сепратистима на штету националних и државних интереса Републике Србије. Оно што је сигурно, Срби до сада у својој историји таквог издајника нису имали.