Прочитај ми чланак

Срби са КиМ: Ускоро ћемо слушати да у Прешеву и Рашкој немамо ништа!

0

Формирање тзв. Народног покрета за одбрану Србије од стране њеног председника је врхунац безобразлука, непристојности, цинизма и лицемерја. Пошто се француско-немачким предлогом Александар Вучић одрекао јужне српске покрајине сада да би свом народу бацио прашину у очи он формира некакве покрете за одбрану Србије само се не зна од кога.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да је француско-немачким предлогом пред милионским аудиторијумом Александар Вучић прихватио да Косово и Метохије буде у пуном територијалном интегритету, суверенитету и независношћу одвојена од своје матице Републике Србије. И још је прхватио и да самопроглашена република Косово има свој грб, симболе, химну, своје пасоше и своју амбасаду у Београду. По председнику Србије Срби из јужне покрајине мораће да стоје мирно под сепаратистичком химном. Тако је председник Србије погазио и Устав Републике Србије као и међународно право јер је прихватање француско-немачког предлога супротно Резолуцији 1244СБ.

Председник је овим својим поступком одрадио невиђен чин издаје који се у многим закнима почев од средњевековних до данашњих најстроже кажњава. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да по Душановом законику из 1349. године издајство које је направио председник Србије има најоштрију осуду. Из разлога што издаја не угрожава само појединца него читава племена и народе као што је овог пута урадио председник Србије.

Прихватањем француско-немачког предлога председник Србије је испунио све своје обавезе према Западу који му је дозвилио да кроз десетогодишње владање ради шта хоће и како хоће. Пљачка Србију, краде изборе, прави јунгер бригаде, обесмишљава институције државе Србије, њене законе као и сам Устав.

Задњих дана имамо боравак делегације Албанаца из Прешевске долине у Вашингтону као и посету америчког амбасадора Новом Пазару. Значи врше се озбиљне припреме да се и ови делови отргну од Републике Србије. Претпоставимо да када и ове делове буде предао самопроглашеној републици Косово односно великој Албанији моћи ће да влада несметано најмање још пет година. Слушаћемо већ уобичајене фразе од стране председника и његових сарадника да ми у Прешевској долини и Рашкој области немамо ништа, да нема Срба у Тутину и Прешеву, да српска деца нема потребе да ратују за те просторе и да не треба да дозволимо да се враћају у мртвачким ковчезима са тих ратишта, да хоћемо да наша деца живе у ЕУ а они који кажу да су Прешевска долина и Рашка област део Републике Србије нека иду да живе у Прешеву и Тутину.

Значи већ виђено уз причу и констатацију да је наш живот везан за ЕУ и ако не будемо предали ове просторе неће бити инвеститција, увешће нам се санкције а није искључено ни бомбадовање. Удружења Срба из ових области писаће патријарху Порфирију да их прими, једном, други пут, трећи пут он ће да ћути и да држи молебане за Србе у Рашкој области и Прешевској долини. Свој споразум са самопроглашеном републиком Косовом Српска православна црква прошириће и на манастире у Рашкој области као што су Ђурђеви ступови, Сопоћани, Петрова црква итд. САНУ ће већ по усатљеном обичају да ћути и никакве реакције са те стране неће да буде.

Када то буде завршио Александар Вучић ће да пређе и да одвоји Војводину од Србије. Дá се претпоставит да ће награда да буде његов доживотни опстанак на власти. Процедуре, медији, маркетинг су већ дубоко разрађени тако да Александар Вучић не очекује озбиљнији отпор даљем цепаљу Републике Србије. Важно је да има чиме да се тргује.

Све то ради предсеник Србије управо из два разлога. Први је патолошка жеља за влашћу а други је стицање енормног богатства за шта је потребна власт. Још пре неколико година председник Здраве Србије Милан Стаматовић је изјавио да су браћа Вучић зарадила прву милијарду и да су они данас најбогатији људи у Србији. То никада ни са једне стране није демантовано. Од тада сигурно је да се то богатство поприлично увећало. Упорне приче о поштењу имају само за циљ да маскирају незапамћену пљачку грађана Србије. Али колико год био богат и колико год пара оставио својим наследницима он себи и својим потомцима оставља невиђени жиг срамоте. А то је издаја. О њој ће да се прича и да се приповеда док је света и века. Јер за петсто година турске владавине нико се од српских велможа није усудио да се одрекне Старе Србије односно Косова и Метохије али то јесте Александар Вучић за само десет година своје владавине. Како радили тако нам Бог помогао.