Прочитај ми чланак

СРБИ СА КиМ: Бугојанском рајетину дражи Милов Београд на води, него светиње у ЦГ

0

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ још једном даје пуну подршку студентима правног факлутета у Београду који се боре за права српског народа у Црној Гори и против инкриминисаног и неприродног закона који угрожава српске светиње у овој републици.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ даје пуну подршку студентима да истерају на чистину председника Србије Александра Вучића који се деклеративно залаже за права српског народа у Црној Гори а у тами шурује са Милом Ђукановићем не би ли та иста права тим истим Србима и одузео. Додуше, то много не чуди, имајући у виду заједничке криминалне радње и сумњиве послове као што је „Београд на води“ где су Александру Вучићу много ближи пословни односи са Ђукановићем него српске светиње у Црној Гори. Из тог разлога ниједна грка реч од стране председника Србије није упућена властодршцима у Црној Гори па чак ни то да се црногорске дипломате избаце из српских амбасада у којима бесплатно станују обављајући своје антисрпске активности. 

Али и не само то. Последња изјава министра здравља Србије Златибора Лончара некадашњег члана „земунског клана“ који ружи Србе из Црне Горе да не знају српски језик и да док је он на функцији министра ниједан Србин из Црне Горе који наводно не зна српски језик у његовом министарству не може да ради. Такве дискриминаторске и фашисоидне изјаве до сада на српској политичкој сцени нису могле да се чују. Крилатице Вука Караџића „Срби сви и свуда“ и „Све за српство а српство низашта“ за Златибора Лончара је мртво слово на папиру. На основу критеријума овог српског министра добар део западне Србије који говори ијекавским дијалектом не говори српским језиком. Ако се министар само мало помучи можда схвати и разуме да и његови преци који су дошли са друге стране Дрине нису знали српски језик јер су користили ијекавски дијалекат. Наш народ за такве каже „Према човеку и беседа“. 

Можда изјава Златибора Лончара и не треба да чуди имајћи у виду да се добар део бањалучке елите на чалу са Александром Вучићем и Милорадом Додиком залаже за предају Косова и Метохије а све из разлога мислећи да ће тако лакше, пошто се отарасе јужне српксе покрајине, да припоје Републику Српску Србији. Очита је жеља ове квазиелите да се на несрећи једног дела српског народа, а то су Срби са Косова и Метохије, оствари срећа другог дела српског народа. 

У задње време у многим кулоарима може да се чује да председник Србије шаље поруке мира Митрополиту зетско-приморском Амфилохију Радовићу. После онако увредљивих коментара које је лично председник Србије иницирао против митрополита изнесених преко својих таблоидних медија Информера, Курира, Дневног телеграфа овакве поруке су у најмању руку лицемерне и врве од стида и срама. 

А цео пројекат о закону о слободи вероисповести у Црној Гори је трабао да буде само увертира за оно што је требало да уследи у јужној српској покрајини. Скоро истоветан закон и скупштина самопроглашене репбулике Косово је требала да донесе. На тај начин би и Дечане, и Пећка патријаришија, и Грачаница, и Љевишке прешле под јурисдикцију кососвско-албанске православне цркве. Зато се и на свим молебанима по Црној Гори певају песме посвећене искључиво Косову и Метохији и њеним светињама. 

Од „Аца Србина“ бугојансог рајетина из Чипулића осим издаје кроз разна „разграничења“ српски народ ништа друго не може ни да очекује. 

Како радили, тако нам Бог помогао.