Прочитај ми чланак

Срби с КиМ: Вучић у издаји Космета имао подршку и патријарха

0

Састанак председника Србије са председником сепаратистичке владе из Приштине Аљбином Куртијем у Охриду протекао је очекивано. Александар Вучић је прихватио да у дело спроведе француско-немачки предлог по питању статуса Косова и Метохије коју у пракси значи да се Србија одриче своје јужне покрајине. Француско-немачким предлогом Србија је прихватила територијалну целовитост, независност и сувереност самопроглашне републике Косово као и обавезу да призна грб, химну, пасоше, као и да отвори амбасаду у Приштини а сепратисти у Београду.

Председник Србије по обичају лаже и обмањује свој народ јер каже да он никада неће признати независно Косово што се од њега француско-немачким предлогом и не тражи јер тај предлог се базира на некадашњем односу две Немачке где су обе државе прихватиле постајање једна друге без обавезе да се међусобно признају. Председник Србије још каже да он неће дозволити пријем Косова у УН што је политичка глупост јер тај пријем не зависи од њега него од сталних чланица Савета безбедности.

У Резлоуцији 1244 СБ као и у Уставу Републике Србије стоји да јужна српска покрајина може да рачуна у оквиру Србије само на широку аутономију и ништа више. Александар Вучић се одрекао Косова и Метохије а да би преварио грађане Србије он прича о Заједници српских општина која у суштини значи у независној косовској држави културну аутономију за Србе.

Александар Вучић громогласно каже да је за потпуни интегритет Украјине јер су и Крим и Донбас делови те државе док са друге стране у његовој личној режији пристаје на комадање Србије. Хвали се да је његовим залагањем 21 држава повукла признање Косова и Метохије а он сам лично је устројио самопроглашену републику Косово и тиме отворио пут за стварање Велике Албаније јер се одрекао ове територије.

Од председника смо још чули да ће се организовати донаторска конференција за Косово и Србију одакле произилази да председник тргује и продаје своју јужну покрајину за бедне мрвице донација. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да се 85% рудног богатства Србије налази на Косову и Метохији. Руска академија наука каже да је вредност само рудног богатства на КиМ више од две хиљаде милијарди не рачунајући пољопривредно земљиште, шуме, пашњаке итд. На Косову и Метохији је седам рудника олова, цинка са јаким примесама злата. То рудно богатство много више вреди од Вучићевог литијума у западној Србији али за њега се треба борити.

Издашну помоћ у одрицању од Косова и Метохије председник Србије има лично у српском патријарху Порфирију. То је можда и разумљиво јер Косово и Метохију они нису ни купили, ни наследили, нити су они нити њихови преци за ову територију вековимо крварили и ослобађали је. Портпарол за штампу светог архијерејскох синода епископ Бачки Иринеј каже да СПЦ подржава став да је Косово и Метохија део Републике Србије али у исто време каже да апсолутно подржава вођење националне и државне политике Александра Вучића. Епископ сам себи скаче у уста јер давањем подршке председнику Србије подржава и прихватање француско-немачког предлога који у суштини значи одрицање Србије од Косова и Метохије. Можда је давање аутокефалности македонској православној цркви била само тест проба за ово што је важније, препуштање свете српске земље сепратистима и терористима. Додуше, у француско-немачком предлогу стоји да ће СПЦ потписати некаква споразум са Куртијевом владом у Приштини који у суштнини не значи ништа. Јер оног часа када се уједине самопроглашена република Косово и Албанија тај споразум више не важи.

Срби са КиМ поздрављају изјаву егзарха пећког трона митрополита зетско-приморског Јоаникија који каже да је француско-немачки предлог неприхватљив јер третира Косово и Метохију као посебну државу.

У одбрани прихватања овог катастрофалног издајничког споразума од стране председника Србије стоји да је то због будућности деце у Србији која морају да иду у Еврпску Унију. Са друге стране Александар Вучић је наменио српској деци са Косова и Метохије жуту кућу.

Још каже да није важна територија него како ти људи тамо живе. Идиотски аргумент. Јер је Србија једина држава која се драговољно одриче своје територије а многе друге као што је Велика Британија ратује за Фокландска оствра за која је ништа не везује и која су од ње удаљена 12 хиљада километара.

И још каже да ће Срби на КиМ у оквиру отцепљеног дела државе Србије имати пуна безбедоносна права и бољи живот. Опет глупост. Када је формирана Албанија 1913. године Срба је на тој територији живело више 350 хиљада. Данас их има само у траговима са туђим именима и туђим језиком.

Стога Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ апсолутно подржава захтеве да председник Србије поднесе оставку због кривичног дела националне велеиздаје. Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтева од председника Скупштине да хитно сазове седницу и да се на њој разматра француско-немачки предлог и да се он у целини одбаци.

А што се председника Србије тиче о његовој издаји ће вековима да се прича и приповеда. И колико год био богат он себи и својој породици, и својим потомцима ставља невиђани жиг стида и срамоте у виду националне издаје незабележене до сад на овим просторима.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“