Прочитај ми чланак

СРБИ С КиМ: Тајкуна Вучића чека затвор због предаје електро-привреде на КиМ

0

Иако је прошло не 72 часа него 372 часа још увек нисмо добили јасан одговор од председника Србије да ли је електро-енергетски систем на КиМ сепаратистима у Приштини поклонио или продао а обећао је да нам каже. Ако га је поклонио зашто је то урадио, ако га је продао да ли је новац отишао у буџет Владе Србије или на рачун неке од његових офшор компанија регистрованих на туђа имена у земљама пореског раја.

Председник Србије је још дужан да нам каже када је то водио преговоре са Приштином или Тираном, где их је водио, ко их је водио, зашто тако тајновито и дискретно имајући у виду да се свака издаја најбоље одрађује у мраку.

Председник Србије је још дужан да нам каже када је то водио преговоре са Приштином или Тираном, где их је водио, ко их је водио, зашто тако тајновито и дискретно имајући у виду да се свака издаја најбоље одрађује у мраку

Представник министарства спољних послова Немачке поздравио је ову примопредају и договор актуелних власти у Београду са сепаратистима. Од њега смо још сазнали да је Немачка инвестирала 100 милиона евра у интеграцију електро-енергетског система самопроглашне републике Косово и Албаније што представља крајње силеџијство, неправду и голу узурпацију. Наиме, све термоелектране на Косову и Метохији, хидроцентрале, трафостанице су власништво Републике Србије па се поставља питање одакле Немачкој право да то отима Србији. Немци су ипак пренебрегли чињеницу да су то могли да раде у нека давна времена али не и данас.

За разлику од његових претходника Коштунице и Тадића који се данас слободно шетају Београдом он ће своје време после силаска са власти морати да проведе у затвореном простору

Нормало би били да се поводом ове отимачине огласи Скупштина Републике Србије али она се бави нападом на политичке противнике Александра Вучића јер је њен главни циљ како да председник Србије и тајкун Александар Вучић сачува власт. Јер посланици добро знају да у случају његовог силаска са власти он има у избору само две дестинације. Једна је Сремска Митровица, друга је Забела код Пожаревца. Разлог, нациоанална велеиздаја и пљачка сопственог народа. За разлику од његових претходника Коштунице и Тадића који се данас слободно шетају Београдом он ће своје време после силаска са власти морати да проведе у затвореном простору. А и да хоће, Александар Вучић не сме и не може да реагује на овај у најмању руку Немачки безобразлук. Он сам каже да кад се год сретне са Ангелом Меркел њему клецају слабачка колена, што значи да из тог разлога он не може да испуни своју уставну обавезу да штити националне интересе Републике Србије.

А зашто је Немачкој стало да се електро-енергетски систем Србије у јужној српској покрајини отме од Србије? Разог је тај што Немачка, како сама каже, има намеру да на Косову и Метохији за почетак изгради најмање две термоелектране од по хиљаду мегавата. Експлоатација угља је апсолутно јефтина јер се налази на површини не дубљој од једног метра. За рада термоелектрана потребна је вода да се турбине хладе и зато им је неопходно језеро Газиводе. На прегворима у Бечу 2008. године европски, уствари Немачки, представник Фолфганг Ишингер је понудио српској делегацији да самопроглашена република Косово преузме даљу отплату кредита за хидросистем Ибар-Лепенац. Ондашњи минстар финансија Млађан Динкић је на то пристао али су Коштуница и Тадић који су предводили српску делегацију то одбили и Србија је до последњег цента то отплатила. Тиме су држава Србија и грађани Србије постали искључиви и једини власници имовине хидросистема Ибар-Лепенац, што занчи Језера Газиводе, ходроцентрале и више од 40 км канала са пумпним станицама.

Још једна ставар у целој овој политичкој трговнини, трансакцији или боље рећи шибицарењу Александра Вучића је чудна. Вашингтонским споразумом у тачки број седам председник Србије је газдовање језаром Газиводе, хидроелектраном и каналима уступио америчком министарству за енергетику. Ко жели да се увери у истинитост ове информације то меже да прочита у оквиру Вашингтоског споразума. За претпоставку је да председник Србије и тајкун Александар Вучић сада пошто је Трамп изгубио изборе жели да се приклони Немачкој односно ЕУ ради даљег опстанка на власти. Нормално је да је Немачка ову кенцесију због економских интереса здушно прихватила. Интересантна би била ситуација ако би електропривреда Србије са свим својим ресурсима и у Србији и на КиМ била продата Русима. Не верујемо да би се Немачка дрзнула да Русима отима њихову имовину. Али ова позиција је већ у сфери научне-фантастике.

Косовска Митровица

28.12.2020. године

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“