Прочитај ми чланак

СРБИ ПАМТЕ И ГЕНОЦИД Вучић: Бугаре сматрамо браћом

0

Срби у Врању, Пироту, Лесковцу, Нишу, па и у Чачку још памте из прича својих предака стравичан геноцид који су Бугари у више наврата починили над српским цивилима (углавном женама и децом), као и њихове злочине у црквама и манастирима СПЦ.

Колико год се неко (ко?!) трудио да подигне тензије између Србије и Бугарске, од Београда ће добити пријатељски одговор да Бугаре сматрамо браћом, поручио је данас у Димитровграду председник Александар Вучић.

Што се тиче имена улица и да ли неко жели да мења имена улица бугарских хероја (борили се против Срба у ратовима), лидера и револуционара, људи који су значајни за бугарску историју, „ни случајно нам не пада на памет“, рекао је Вучић.

„Ми Бугаре доживљамо као пријатеље и немао ту дозу острашћености коју ви показујете с времена на време, чак и не реагујемо када нам неко прича да су Пирот или Ниш Бугарска. Чак ни као председник не реагујем на то“, рекао је Вучић.

Вучић је у одговору рекао и да нису у праву они који кажу да је ово најсиромашнији крај у Србији.

„Ми смо сиромашна земља, али имамо сиромашнија места у бар три округа у Србији од овог. Сагласан сам да можемо више да урадимо. Имате најмодерније путеве у чијој изградњи су учествовале и бугарске фирме и све то им је до последњег динара плаћено“, рекао је председник.

Истакао је и да он као председник никада није рекао ништа против Бугарске, а да то није учинио ни као председник или потрпедседник владе.

А колико се плаши свог народа, показује наређење грађанима Димитровграда да морају током целог данашњег дана да држе затворене терасе и прозоре, склоне све саксије са цвећем и намештај са тераса – да не угрозе безбедност Вучића и Радева?! Идентично наређење су добили Београђани само једном – када је у престоницу Србије на позив Вучића допутовао Џо Бајден, тада Обамин заменик, сада актуелни председник САД.