Прочитај ми чланак

СРБИ НА УДАРУ ФЕЈСБУКА: Угашена страница Заветника због Обилића и Белог Анђела

0

Фејсбук је наставио да даље цензурише на својој мрежи све што је српско и патриотско. Након што је обрисана фејсбук страница Србин.инфо (због слика Белог Анђела, патријарха Павла, Радована Караџића и Ратка Младића) уклоњена је због сличног разлога заувек и страница Српског сабора Заветници на овој друштвеној мрежи. Тим поводом су Заветници издали саопштење које преносимо у целости:

zavetnici3-beli-andeo-milos-obilic

„Обавештавамо јавност да је администрација Фејсбука уклонила званичну страницу Српског сабора Заветници због тога јер се у званичном грбу покрета налазе ликови Милоша Обилића и Белог анђела који су означени за непримерен садржај.

vk-kontakte
ПРЕЂИТЕ НА ВКонтакте

За разлику од Фејсбука, на руској друштвоеној мрежи ВКонтакте, која иначе је у свету популарнија и од Фејсбука и Твитера, не постоји цензура, а вести са нечије странице се брже и више шире до других налога. Иначе, ВКонтакте функционише као Фејсбук, Јутјуб и Твитер у једном, а за разлику од америчких друштвених мрежа блокада и брисање налога је скоро немућа, због чега корисници ове мреже каче много више видео, аудио и текстуалног материјала него на осталим платформама.

Подсећамо да су Заветници регистровани у складу са законом као политичка организација код Агенције Републике Србије за привредне регистре са детаљно описаним грбом.

Са правом се питамо да ли оваква политика Фејсбук администрације значи да су најзначајнији верски симболи и историјске личности српског народа забрањене и непожељне?

Према којим то стандардима Фејсбук има право да за непримерено проглашава званично обележје организације која делује у складу са законима и Уставом Републике Србије?!

Скандалозна политика Фејсбук администрације према којој се српска историјска и културна баштина третира као „вулгаран и забрањен садржај“, па чак и као „ширење говора мржње“ представља најгрубљу повреду слободе говора и увод је у тоталитаризам невиђених размера!

Укидање странице Заветника долази само неколико месеци након што је Фејсбук из истог разлога уклонио и страницу информативног портала СРБИН.ИНФО која је имала преко 120 хиљада лајкова.

Позивамо све пријатеље, чланове и симпатизере покрета и људе који прате наш рад да лајкују и поделе нашу нову ФБ страницу и позову своје пријатеље да учине исто. Нова страница налази се на следећем линку:

Српски сабор Заветници

Не дозволимо цензури да нас победи!
Спречимо их да нам забране да ширимо истину!”