Прочитај ми чланак

Срби колективно да бојкотују нелегалне приштинске изборе заказане за 18. децембар

0

Српски покрет Двери позива председника Скупштине Владимира Орлића да истог дана 18. децембра, организује изборе за Скупштину АП Косова и Метохије и да поново легитимише и обнови наше институције које су укинуте Бриселским споразумом.

Сада је прави моменат да држава Србија и Срби са Косова и Метохије покажу висок степен националне одговорности и да сви заједно бојкотују нелегалне изборе које је Приштина заказала за 18. децембар у четири општине на северу Космета.

Србија сада треба да успостави све оне државне институције које смо имали до 2013. године на северу КиМ, а то су српска полиција, правосуђе и цивилна заштита.

Државни врх у Београду више не сме да попушта Албанцима, надајући се да ће заузврат добити милост са запада или некакву Заједницу српских општина која ће ионако бити формирана по Уставу лажне државе Косово, а не по Уставу и законима Републике Србије.

Српски покрет Двери сматра да политички врх Србије мора да замрзне преговоре под окриљем Европске уније и инсистира да се они поново врате у оквир Уједињених нација, јер су Европска унија и западни центри моћи јавно ставили до знања Србији да мора да прихвати као равноправног партнера лажну државу Косово, што је супротно Уставу и нашим државним интересима.