Прочитај ми чланак

СРБИ ИМАЈУ ПОСЛЕДЊУ ПОРУКУ ЗА КЛИНТОНА: Крвопијо нека те ова песма прати! (ВИДЕО)

0

Тешку судбину доживео је српски народ 1999. године, баш онда када нико није ни сањао да ће толика сила немилосрдно гађати наше војне објекте, цивиле, телевизије.

 

У режији Клинтона наша деца су гинула, наши војници, страдале су и наше светиње па су нам отели и део територије.

The political insider

Ова порука је буквално запалила интернет мреже, ово је растанак од Клинтона и екипе.

Крвопијо, уживај у стиховима који су Срби отпевали за тебе 1999. године, баш онда кад се лила српска крв. Окрећу се кругови, данас си број један, сутра си нико и ништа.

Бомбардовање СРЈ од стране НАТО снага произвело је многе људске жртве – 79 дечијих осмеха је угашено, много људи рањено и остало без својих кућа и радних места, а све то у операцији која је имала назив „хуманитарна интервенција“.

Тог 24. марта 1999. године заглушујући звук сирена запарао је ваздух, а из НАТО базе “Авијано” у Италији, кренуо је лет “Милосрдног анђела“, како је НАТО назвао своју акцију против Савезне Републике Југославије. Убрзо, затресла се цела земља.

Напад на СРЈ почео је око 20 часова, а деветнаест земаља Алијансе, без одобрења СБ УН, обрушило се најпре на касарне и противваздушну одбрану Војске Југославије у Батајници, Младеновцу, Приштини.

Током 78 дана и ноћи бомбардовања, у 30.000 ваздушних налета испаљено је 50.000 разорних пројектила. Страдало је 2.500 људи, 500 цивила, а међу њима 79 деце. Рањено је 12.500 становника. Тешко је разорена инфраструктура, привреда, школе, здравствени центри, споменици културе, медијске куће.

Ондашње власти у Београду штету су процениле на око 100 милијарди долара и затражиле надокнаду од чланица НАТО. С друге стране, група српских економиста извагала је да је штета била – 29,6 милијарди долара (податак који се узима као релевантан). Занимљива је и рачуница италијанских аналитичара. Они су упозорили: за те паре могло је да се прехрани 79 милиона људи на планети, где влада глад.

Нема града и насеља које НАТО бомбе нису начеле. Највише су страдали Алексинац, Сурдулица, Куршумлија… Под рушевинама су остале читаве породице. У Алексинцу, Милићи су страдали у једном трену. Отац Драгомир, мајка Драгица и њихова кћерка Снежана.