Прочитај ми чланак

СРБЕ ПРОТЕРИВАО са КиМ, а дипломата ОЕБС-а у ЦГ са српским пасошем-Блерим Краснићи

0

Краснићи који ужива статус дипломате у Црној Гори, српски је држављанин као и “држављанин” привремено окупиране јужне српске покрајине, а опробао се у Хип хоп музици

Шеф администрације канцеларије мисије ОЕБС у Црној Гори, Блерим Краснићи, ужива статус дипломате на основу српског држављанства иако је, макар у својим раним радовима као музичар, изражавао жељу да живи у простору ослобођеног од присуства „Шкија“ (погрдно име за Србе).

Принтскрин

Да ли је антисрбин Краснићи постао Србин Краснићи или само ужива привилегије које носи српско држављанство?

Подсјећамо да Косово* није чланица Организације за европску безбједност и сарадњу ОЕБС, па Краснићи не може црпити свој мандат осим признањем да је Приштина Србија – узимањем србијанског пасоша.

Пасош Блерима Краснићија

Очигледно сада тако мисли, јер је пасош извадио 2013. године, пет година након самопроглашења терористичке државе.

Краснићи који ужива статус дипломате у Црној Гори, српски је држављанин као и “држављанин” привремено окупиране јужне српске покрајине, а опробао се у Хип хоп музици. Видео можете погледати а спорна реченица у видеу гласи:

„У Приштини живимо, за своја права се боримо, јер Косово није шкијско већ наше, за шкије ми пјевамо све најгоре (Шкије је погрдан назив за Србе на албанском језику).“

Многи се из Мисије лијепо скућили у Црној Гори

Радом ОЕБС-а бавиле су се и колеге из Монитора прије три године, на десетогодишњицу присуства ове организације у Црној Гори, а издвајамо детаљ о раду ОЕБС-а гдје је апострофирано кадрирање али и чињеница да се ондашња шефица ОЕБС-а Јанина Хребичкова није занимала положајем медија нити опозиције, али су дипломате и запослени радо виђени гости у агенцијама за некретнине. Ту се помиње и Краснићи.

“Интересантно је, указују наши извори, да ради јачања демократских капацитета у Црној Гори, посебно стварања услова за фер и демократске изборе, кадрове шефица Мисије ОЕБС-а налази на Косову* из круга својих пријатеља.

Узгред, многи су се из Мисије лијепо скућили у Црној Гори. Шефица има повелики стан у Тивту, њен замјеник Пољак Валдемар Фигај купио је кућу у Херцег Новом гдје му је усидрена и јахта, Блерим Краснићи са Косова* има стан у Подгорици“, пише Монитор.