Прочитај ми чланак

СРАСТАО ЗА ФОТЕЉУ: „Др Смрт“ – једини кандидат за министра здравља

0

Према изворима из Републичког фонда за здравствено осигурање и из Министарства здравља, актуелни министар Лончар је и даље једини кандидат за ово место, а његовој смени, упркос бројних разлога за то, нећемо ускоро сведочити.

Смене, тачније „ротације“ министара у Влади Србије, уобичајена су појава, нарочито од времена власти Српске напредне странке. Ипак, једини министар, који не „скаче“ из једне фотеље у другу и чије је „владајуће“ место стално и непромењиво, упркос свему, док год државну власт држи СНС, је – Златибор Лончар, министар здравља.

Упркос незадовољним пацијентима, “одливу” највећих медицинских стручњака из земље, јавашлуку и тоталном фијаску са Кризним штабом и вођењем пандемије током коронавируса, али и ниским платама у здравству, бројним аферама, повезивању са најокорелијим криминалним групама и надимка „доктор смрт“, место министра здравља је неуништиво, а њиме неприкосновено влада доктор Лончар.

Од априла 2014. када је постављен на место министра здравља, он са ове фотеље не мрда. Претходно је био директор Ургентног центра у Београду, али због блиског односа са председником Александром Вучићем, којем је према изјавама њему блиских људи, Лончар и лични лекар, овај, некада сасвим непознати хирург, преко ноћи стаје на чело најважнијег министарстава у земљи, задуженог да брине о здрављу грађана.

Спекулисало се по болничким кулоарима, да ћемо после избора трећег априла, на месту министра здравља, коначно видети ново лице. Често се чуло име докторке Данице Грујичић, која је на изборима предводила листу СНС. Међутим, нови избори су прошли, а старо, свима добро познато Лончарево лице, још је ту.