Прочитај ми чланак

„Срамотно поступање Канцеларије за Косово и Метохију“

0

"Срамотно је поступање Канцеларије за Косово и Метохију која је објавила лажну вест да је новинарка Тамара Грујић ухапшена од стране приштинских власти, 'о томе обавестила међународну заједницу', а затим и позвала сва новинарска удружења да осуде то хапшење. Подсећамо, новинарка је демантовала било какво привођење и изјавила је да нормално снима своју емисију 'Са Тамаром у акцији'", наводи се у саопштењу Странке слободе и правде.

Foto: Youtube

У отвореном писму ССП, чију садржину преносимо у целости, даље се наводи:

„Канцеларија за Косово и Метохију нажалост већ дуги низ година не служи својој намени побољшања услова живота за Србе на Косову и Метохији и помирењу између српског и албанског народа, већ зарад политичких циљева Српске напредне странке додатно уноси поделе између Срба и Албанаца, али и између Срба делећи их на политички подобне и неподобне – на тај начин чинећи положај Срба на Косову и Метохији још тежим.

Петар Петковић је након овог шарлатанског потеза показао да је недостојан да се бави осетљивим и одговорним питањем за које је задужен.

Странка слободе и правде је донела Декларацију о помирењу српског и албанског народа која ће након промене режима, који косовско питање и косовске Србе користи за јефтину политичку пропаганду, донети суштински другачији приступ проблему кроз различите начине побољшања свакодневног живота како Срба тако и Албанаца који живе на Косову и Метохији“, закључује се у саопштењу ССП“.