Прочитај ми чланак

Срамотна Брнабић: Лаже грађане и напада новинаре

0

Премијерка Србије Ана Брнабић напала је на друштвеној мрежи Твитер новинарку Биљану Степановић, јер јој се није допала чињеница да Србија увози брашно.

Како пише Нова.рс, шефица српске владе још једном је показала да јој није проблем да слаже и кад су све чињенице уперене против ње. Тако је на друштвеној мрежи Твитер бесрамно оптужила новинарку и уредницу “Нове економије” Биљану Степановић након што је она изнела податак да Србија увози брашно, те да председник Александар Вучић диже панику.

„ЕПС је урнисан са несагледивим последицама. Тек сад је постављен нови директор. Увозимо брашно и грашак, уместо да их извозимо.Председник не објашњава зашто је земљу дотле довео, него још диже панику. Покушава да напад на Украјину искористи као алиби. Ужас”, написала је Степановић, да би се потом премијерка огласила, оптужујући новинарку да лаже.

Степановић је затим упитала премијерку да ли то значи да председник Србије Александар Вучић не говори истину, имајући у виду да је шеф српске државе недавно на конференцији за медије објавио да је Србија наручила 30 милиона килограма брашна.

Степановић је потом додатно покушала да објасни премијерки где греши, наводећи податке о увозу брашна у нашу земљу.

„Госпођо Ана Брнабић, изволите погледати податке: Извоз брашна нам константно пада, а увоз брашна константно расте. Ја могу да будем “ експерт“ и да не знам ништа, није битно. Али Ви не можете. Морате да знате”, написала је Степановић, да потом уследио сраман одговор премијерке.


„Коме Ви служите – не знам, али свакако није наш народ. Лагати о томе шта држава ради или не ради, у овако осетљивом тренутку, јесте супротно националним интересима. Ваше новинарство ниво „Хало, Бинг, како брат”, написала је она.