Прочитај ми чланак

СРАМОТА Градоначелник Пожаревца као СНС бот са списком обилази Зајечарце! (ВИДЕО)

0

У Зајечару се данас одржавају локални избори, а грађани тога града на друштвеним мрежама деле снимке који потврђују постојање агресивне режимске кампање "од врата до врата“ током читавог изборног дана. Не само да су у њу укључени страначки активисти који са списковима малтретирају народ, већ су примећени и активисти и из других градова који шетају по стамбеним зградама и позивају људе на гласање, као што су градоначелник Пожаревца и члан Градског већа из тог града.

Наиме, на друштвеним мрежама појавио се снимак на коме се може видети градоначелник Пожаревца Саша Павловић (СНС) који са чланом Градског већа Бојаном Динићем обилази станаре једне стамбене зграде у Зајечару. То је толико понижавајуће јер значи да нема довољно ботова да то раде што говори о кризи режимске хоботнице.

Foto: Printscreen/Twitter/Сузана Антић/@WeyRoi

 

На питање да ли је то стан породице Антић, госпођа која је отворила врата их је упитала ко су они, али јој нису одговорили већ су након прегледа у списак, који личи на извод из бирачког списка, отишли.

На другом снимку виде се двојица младића који су, такође, са списком покушали да он једног станара сазнају да ли је гласао или није.

Када их је он упитао одакле његово име на њиховом списку и шта њих интересује да ли је он гласао или није, при чему је припретио позовањем полиције, они су напустили зграду.

“Глас Зајечара” објавио је раније данас да током избора у том граду страначки активисти са списковима обилазе око бирачког места и проверавају да ли су људи гласали.

На “Бирачком месту 2” новинар тог портала сусрео се с активистима који су проверавали да ли су људи гласали, али не и за кога су гласали.

Такође, и Драган Стаменковић, кандидат за градоначелника испред групе грађана “Монтоја и праведници”, тврди да га је напала група активиста.

Стаменковић је нападнут док је покушавао да сними активисте који су обилазили куће грађана Зајечара са гласачким списковима, кршећи предизборну тишину.

У Зајечару, граду у источној Србији, право гласа има 50.471 бирач. Гласање за 50 одборника се одржава на 69 бирачких места од којих су 24 у самом граду.

До 18 сати у Зајечару је на локалне изборе изашло скоро 41, 34 процената од укупно уписаних око 50.000 бирача.