Прочитај ми чланак

СПС смењује начелницу из Чачка јер је њен син био на протесту у Београду

0

Градски одбор Социјалистичке партије Србије (СПС) у Чачку саопштио је да актуелна начелница Градске управе за урбанизам Весна Дмитрић више неће бити на тој функцији јер је, како је наведено, њен син учествовао на протестима у Београду.

Дмитрић ће бити смењена пошто је њен син на свом Фејсбук профилу објавио своју фотографију са протеста у Београду под називом „Миран протест“, наведено је у саопштењу.

„Као партија која партиципира у власти у Чачку, а која је преузела одговорност за ту градску управу, сходно својој одговорности и моралу ћемо реаговати, а то значи да она више неће обављати ту функцију“, пише у саопштењу.

СПС наводи да Дмитрић није чланица те странке, додајући: „када смо преузели одговорност за руководјењем том управом и указали поверење Дмитрић, која је била запослена у управи, ми смо имали један једини услов, а то је да свој посао спроводи у складу са законом и одговорно, на чему смо јој данас захвални“.

Чачански СПС је истакао да осудјује иступања и учешће на протестима људи који се доводе у везу са СПС-ом и оценио да није морално да буде на функционерској позицији свако ко је повезан са протестима на директан или индиректан начин.

СПС је подсетио коалиционе партнере да су неки од њих који су данас „виђенији напредњаци из Чачка“ били 5. октобра у Народној скупштини и рушили њиховог тадашњег председника Слободана Милошевића

Градски одбор СПС наводи да „народ има право да изражава своје незадовољство, али да најоштрије осудјује било какво уништавање имовине и угрожавање сигурности градјана“, као и каменовање просторија Српске напредне странке (СНС) у том граду, што је, према оцени СПС-а, учинила група хулигана.

„Видимо да деведесет процената тих демонстраната чине изузетно млади људи. Природно је да млади у себи носе бунт и да буду поводљиви али такодје осудјујемо и рестлове опозиције који желе на том таласу младалачке непромишљености да профитирају па околишају око њих и крију се иза те младости желећи да се наметну као њихови лидери и хероји“, наводи се у саопштењу чачанског СПС-а.

СПС истиче да када се „све ове страсти смире“, неће „похрлити да им се нешто да“, јер знају да њихови коалициони партнери из Српске напредне странке (СНС) имају преко шездесет процената освојених гласова на локалним изборима у Чачку и да сами могу да формирају власт.

„Овом приликом поручујемо свима да смо се ми определили на којој смо страни и да нисмо кукавице које једва чекају да нешто добију“, наводи се у саопштењу.

СПС је подсетио коалиционе партнере да су неки од њих који су данас „видјенији напредњаци из Чачка“ били 5. октобра у Народној скупштини и рушили њиховог тадашњег председника Слободана Милошевића.

„Не желимо да нам се замера и спочитава што нисмо на прву лопту скочили и дали саопштење односно осудили каменовање просторија СНС. Сматрам да смо имали до сада одличну сарадњу у Чачку и подржавали рад председнка Градског одбора СНС и градоначелника Милуна Тодоровића који је развијао град у свим сегментима, а и схватио наш потенцијал и дао нам шансу да то и покажемо, на чему смо захвални“, наводи се у саопштењу чачанског СПС-а.

Градски функционер СНС Александар Максимовић оценио је раније да је „занимљиво“ да нико од политичких фактора у Чачку није осудио каменовање просторија те странке 9. јула, доадјући: да то нису учиниле „опозиционе и ванпарлемтарне странке“, као „ни оне који са СНС учествују у власти у том граду“.

„Пошто се страсти смире и стање врати у нормалу многи ће похрлити да траже привилегије и функције, а када би требало, макар формално, јавно се супротставити оваквом понашању и бар га принципијелно осудити, е, онда их нигде нема. Али што се каже, ко зна зашто је све ово добро“, навео је Максимовић у саопштењу.