Прочитај ми чланак

СПС ХУЉА Тајкун Бајатовић вређа народ: Не верујем да се смрзавате без грејања

0

Један од најбогатијих политичара (од највеће плате у Србији из буџета) Душан Бајатовић, уместо да осети "грижу савести" (у нормалним државама би поднели оставке) што народу није обезбедио грејање на "испод 10 степени" које плаћа целе године, подсмевао се Београђанима бахато и безобзирно.

Пола Београда нема уопште грејање, иако су најниже температуре испод 10 степени, а Горан Весић је у суботу за то кривио Србијагас на чијем је челу спс тајкун Бајатовић са платом од „тричавих“ 30.000-ак хиљада евра месечно (добро сте прочитали 30 хиљада евра) коју добија из буџета на неколико радних места.

Бахати дугогодишњи директор није узвратио Весићу током гостовања на Пинку у недељу увече, већ се острвио на народ који га плаћа у понижавајућем стилу:

„Не верујем да се неко смрзавао на 12 степени (најнижа је испод 10). Ја не бирам где ће гас да цури и када (Весић га је оптужио да намерно није хтео да поправи квар још од летос). Нарочито ако је близу неке зграде, па га неко пробуши шипом случајно, грађевински радови су чудо. Не бирам ја, него апарат који ‘њушка’ колико гаса цури. „Нека се нико не љути, боље да гас касни 14-16 сати. Нико се није смрзо, али сигурно нико неће ни страдати.

Бајатовић је изразио сумњу у водитељкину контатацију да ни она нема грејање.

„Не верујем да су се Београђани смрзавали на 12 степени. Потпуно разумем да ми политичари волимо да је све како ми кажемо, али знате да је било неколико случајева ове године да је гас ушао у канализације и неке друге ствари. То не бира, то не може да нареди ни ја, а ни заменик градоначелника Београда Горан Весић уколико се створе услови да мора да се ради интервенција. Није битно да ли је децембар или да ли је плус или минус“, одговорио је Бајатовић.

Весић је јуче напао челнике Србијагаса да нису намерно хтели да санирају проблем који се десио још у јуну.

„Тражио сам од ‘Србијагаса’ да се радови одложе до следећег четвртка, када почиње топло време. Ни мени, а ни руководиоцима ‘Електрана’ нико из ‘Србијагаса’ није се јављао телефон. Они су држава у држави и може им се“, рекао је том приликом Весић.

На тој е Бајатовић одговорио:

„Србијагас је државна фирма, ако мисли нешто више од тога, онда греши“, додао је он.

Добро би било да хиљаде евра месечно закасни на рачун бахатог спс директора, кад већ вређа купце гаса који га плаћају читаве године да би се грејали неколико месеци.

А док се режимски картел расправља, пола Београда и даље нема грејање…