Прочитај ми чланак

Спрем’те се буџеташи: Повећане квоте за долазак на Вучићев митинг, има и сендвича

0

Градски одбор Српске напредне странке у Врању објавио је јуче на званичном Фeјсбук профилу да ће њихови чланови "бројношћу одговорити на очекивања подршке председнику Александру Вучићу" на скупу који је Вучић најавио за 26. мај, назвавши га "највећим икада до сада".

Након навода локалних медија да је „квота“ повећана, те да ће овог пута морати да у Београд одведу само из Врања чак 3.000 људи, етикетирајули су медије као „плаћеничке“, али нису демантовали наводе о повећаној цифри, већ су само замерили што је Вучићев скуп назван „контрамитинг“.

СНС одбор се окупио синоћ у амфитеатру компаније Јумко, како су навели, у проширеном саставу, а присуствовао је и потпредседник Извршног одбора СНС-а и државни секретар Драган Стевановић. Седницом је председавао председник ГрО СНС Врање и народни посланик Славиша Булатовић, који је прошле године широј јавности у Србији постао познат због афере фалсификат.

„Биће то прилика да након трагичних догађаја који су обележили период за нама, покажемо својим јединством да смо једно у подршци политике слободе, напретка и свему позитивном коју заступа председник странке Александар Вучић“ – поручио је Стевановић обраћајући се присутнима.

Међу медијским радницима у Врању се коментарише да је досадашња квота за број људи из Врања и Врањске Бање који одлазе на митинге Александра Вучића била између 1.000 и 2.000 људи, а портал ИнфоВрањске данас наводи да је према њиховим незваничним сазнањима из „централе странке“, та квота овог пута повећана на 3.000 људи.

Практично дупло и више од тога, а тако ће бити и у другим местима.

Из ГрО СНС Врање су убрзо објавили саопштење за јавност, у којем „демантују наводе медија ИнфоВрањске“, али у саопштењу не демантују наводе о квоти, већ им је засметао назив „контрамитинг“.

Како наводе СНС-овци, „слободарска и напредна Србија“ се тог дана не окупља пред Народном скупштином из „политичких и себичних мотива какви су присутни на недавном протесту ‘Србија против насиља’“, назвавши мирни протест грађана против насиља „позивом на ликвидацију председника“.

Надају се да ће „можда пред лицем хиљада њих испред Скупштине будући монструми и убице схватити да нико у Србији није беспомоћан и без заштите народа и државе“.

Општина Темерин наручила чак 10.000 кифли за сендвиче и најбољу шунку?!

На Тик Току и Твитеру се дели видео саопштење корисника под псеудонимом Чича Браћала, који тврди да има поуздана сазнања из општине Темерин да је за Вучићев скуп 26. маја наручено: 10.000 кифли за сендвиче, 100.000 флашица воде, најбоља шунка домаћег произвођача, као и сир Гауда који ће наводно стићи из Мађарске. Такође тврди и да је доказ да се „Вучић отворио“ то што ће овога пута у богатом сендвичу бити и краставац (до сада су се страначки ботови и буџеташи жалили на квалитет сендвича тврдећи да им треба снаге за целодневна путовања и митинге).

Подсећамо, поменути скуп 26. маја испред Народне скупштине, као „највећи икада“ најавио је први човек СНС-а и председник Србије Александар Вучић, непосредно након одржавања скупа „Србија против насиља“ у понедељак, 8. маја, када су се на позив опозиционих посланика српске Скупштине грађани у великом броју окупили испред зграде парламента, без страначких обележја, тражећи заустављање промоције насиља у јавности, институционалну одговорност за масовна убиства, смену министара и хитно заседање Народне скупштине.

За сутра 12. маја од 18 часова, најављен је нови протест под слоганом „Нека све стане!“, „због неиспуњења захтева“, уз блокаду моста Газела.