Прочитај ми чланак

СПРЕМАЈУ СЕ ЗА РАТ Курти: За војску Косова инвестиције од 400 милиона евра

0

Кандидат за премијера Косова из покрета Самоопредељење Аљбин Курти објавио је јуче, у недељу 22. септембра, на твитеру да Косово не може остати мирно док најближе окружење инвестира милијарде у војно наоружање и најавио да ће у наредне четири године у Војску Косова бити инвестирано 400 милиона евра.

„Заједно са нашим савезницима ми морамо да развијемо наше снаге и могућност да останемо своји на своме“, написао је Курти, преноси Косово онлајн.

Аљбин Курти – најавио буран период на Косову и Метохији (Фото: youtube.com/printscreen)

„Инвестираћемо 400 милиона евра у нашу војску у наредне четири године, и наставићемо процес укључења у НАТО да обезбедимо мир“, навео је Курти на свом твитер налогу.

Харадинај: Таксе ће бити укинуте само признавањем Косова

Одлазећи премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је у разговору уживо који је организовао Косовски демократски институт о дијалогу између Косова и Србије, да треба рећи и Европљанима и Американцима да ће таксе бити укинуте само признавањем Косова, преноси Газета Екпрес.

Харадинај је оценио да је одлазак представнице ЕУ за безбедност и спољну политику Федерике Могерини из прегорачког процеса добра вест, будући да је идеја корекције граница или поделе Косова била присутна под њеним вођством.

“Повратак дијалогу за столом немачке канцеларке Ангеле Меркел и уз подршку председника Француске Емануела Макрона и Вашингтона са изаслаником Метјуом Палмером је веома добра одлука, пошто подела Косова више није тема разговора“, рекао је Харадинај.

Он је нагласио да ће дијалога са Србијом бити само уколико постоји обострано признање у тренутним границама и да неће подржати да почетак преговора буде условљен укидањем такси.

“Морамо да објаснимо обема странама да се залажемо за међусобно признавање и да њихов захтев да се суспендују таксе пре почетка дијалога слаби Косово. Такса се уклања само признавањем”, поновио је Харадинај.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!