Прочитај ми чланак

Спрема се издаја протеста, грађанисти договарају преко Хила с Вучићем, а десница..

0

Александар Вучић је у петак капитулирао, побегао из Панчева где је народ пробао да пробије кордон чувара и напусти протест, у петак је и Небојша Крстић у страху опсовао Сарапу на ТВ Пинк. Једноставно, Вучић више не влада.

Ово за „Србин инфо“ поручује др инж Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета и истиче да је Вучић свестан да после ових протеста више неће моћи ни да помисли да заврши издају Космета или да прогура Рио Тинто.

Ипак, Паровић упозорава да је режим преко америчке амбасаде започео преговоре са грађанском опозицијом да се сви бројни захтеви сведу на промену РЕМ-а, који је најмање битан захтев и да се уђе у преговоре око одржавања брзих избора у септембру.

– То је велика подвала и велика помоћ режиму и у томе учествује један део људи који очекује да се после тих избора формира некаква велика, прозападна Влада.

Нећу рећи о коме се конкретно ради да не бих био окарактерисан као неко ко нарушава јединство опозиције, али ускоро ће сви видети о коме се ради када они буду јавно наступили са планом који сам горе изнео.

Позивам све људе да ово не дозволе и да се побуне. Не смемо дозволити да дође до смањења захтева, већ напротив, можемо само да тражимо више.

С друге стране, спрема се подвала од одређених људи из националне опозиције који позивају на Спасовданску литију, која треба да буде нека врста замене и покривалице за грађански покрет. То је злоупотреба славе града Београда.

Постоје индиције да ће Вучић одустати од контрамитинга и да ће управо литија бити замена за тај контраскуп. 

На ове преваре не смемо да пристанемо. Нема избора док је фрекфенција Пинка укључена.

Вучић је већ бивши. Кроз процес даљих протеста њега треба до краја оборити .

Ови што причају о некаквом Мајдану лупетају глупости. На улицама је било 150.000 људи, а ни један папирић није бачен. Да је заиста тамо била ЦИА та невероватна маса би сравнила све пред собом, као што је то био случај у другим земљама

5. октобра је било дупло мање људи, па знамо како је било. А сада ће као Спасовданска литија да спречи Мајдан! Па, немојте да се спрдамо са светињама – поручује Паровић.

Више о овоме у видео прилогу.