Прочитај ми чланак

СПРДЊА СА НАРОДОМ Абазовић: Нема реваншизма против Ђукановића

0

Ко се надао да ће се свргнути Мило и његови тајкуни (од буџета) одговарати за криминалне делатности - остао је без наде након обраћања премијера и лидера УРА Дритана Абазовића, који је вечерас рекао у емисији "Начисто" да ће "фокус бити на придруживању Европској унији и да нема говора о реваншизму према Ђукановићу".

Абазовић је истакао и да је потребна судска реформа као и да не очекује да се осуди Весна Меденица јер суде „ДПС судије“… 

Дритану као да није познато да судије које не раде по закону кривично одговарају и смењују се у свакој држави, па исто као и режим у Београду прича да је бивши режим поставио судије и да су у зимском сну (на буџету).

„Прозвао сам Уставни суд да се пробуди из зимског сна и да кажу је ли указ Ђукановића по Уставу? Ако кажу да је по Уставу, онда ће председник моћи сваких 100 дана да распушта Скупштину, кад год му се не свиди неки закон или изјава, или ако му се не свиди састав парламента. Ако тако Уставни суд тумачи право, онда смо џаба кречили“, поручује Абазовић убеђујући народ да је сваки  постављени судија јачи од врха државе.

Дритан је рекао да је прича око рушења кућа Мила Ђукановића „типична црногорска прича“.

„Уместо да причамо о томе што је Ђукановић градио на дивље, ми причамо је ли државни орган дошао два дана после или пет дана пре избора. Није Ђукановић једини градио на дивље. Бато Царевић је покренуо спор против државе, исто као Ђукановић. Ђукановићу је упућено писмо још 30. септембра, али се није изјаснио“, додао је Абазовић.

Он каже да је тачно да има велики број сличних случајева, али да се не може све стићи. Поновио је да је потребно усвојити „анти-мафија“ закон да би се одузета имовина „ставила у функцију“.

По актуелним законима се такође може хапсити мафија и одузимати криминалом стечена имовина…