Прочитај ми чланак

Спаљене лажне дипломе министара и посланика

0

Група грађанских активиста у борби против режима под називом "Грађански отпор" данас поподне у 18 часова на платоу испред Народне скупштине Србије извела је перформанс под називом "спаљивање лажних диплома"

Како је навео овај покрет у свом позиву преко друштвених мрежа испред Народне скупштине симбилично ће бити спаљење лажне дипломе државних функционера.

” СНС је направио и запалио ломаче за знање, културу, пристојност и морал. Њихове лажне дипломе само су слика распадања свега у Србији”, навела је у свом обавештењу група грађанских активиста”, пре одржавања политичког перформанса.

Иначе, овај перформанс уследио је пошто је пре три дана професорка српског језика из Новог Сада, Ена Недић спалила је у знак протеста своју факултетску диплому испред Дома Народне скупштине, она је том приликом поручила да је њена диплома обесмишљена, јер млади и школовани људи немају перпсективу у Србији.

Међу првима, пре почетка перформанса на плато испред Народне скупштине Србије стигао је Борко Стефановић са члановима странке Слобода и правда, који су са собом донели столице. На скупштинским степеницама мало подаље седи лидер Двери Бошко Обрадовић, који и даље штрајкује глађу. Од присутних га дели метална ограда која је постављена око улаза у Скупштину.

Како су активисти најавили симболично ће бити спаљене дипломе Јоргованке Табаковић, Синише Малог, Александра Мартиновића, Александра Шапића, Небојше Стефановића, Александра Вулина.

Активисти су пред почетак перформанса одржали говор да ће спалити све дипломе фалсификатора.

Биљана Стојковић је рекла да су пред Скупштином јер хоће да спале дипломе свих фалсификатора у земљи. Срђан Марковић, показао је дипломе Синише Малог, Јоргованке Табаковић, Ане Брнабић, Зорана Ђорђевића, Александра Вулина..

Он је рекао да пола владе чине: “фалсификатори и лопови” и да постоје индиције да је народни посланик Александар Мартиновић фалсификовао диплому као Синиша Мали.

Активисти су такође поручили и да је одзвонило лажима Александра Вучића, али и лажним дипломама. Активисти “Грађанског отпора су такође најавили и да ће у наредном периоду организовати овакве акције и да ће о томе обавештавати грађане.

Окупљени су такође на крају овог перформанса упутили апалуз лидеру Двери и народном посланику Бошку Обрадовићу, који је сишао до ограде како би се поздравио са окупљенима и захвалио им на подршци.

После

” Ове сипломе јесу слика и прилика ове власти. И то нам је у ствари била идеја да прикажемо овим