Прочитај ми чланак

ШОВИНИСТА, АНТИСРБИН, ПСИХОПАТА: Дмитровић o Кишјухаса, има и наставак

0

Дмитровић је на овај начин послао поруку, која се све чешће шаље у јавност: да није искључено да ће се вратити време Шешељевог Закона о универзитету из 1998. године

Ратко Дмитровић, некадашњи главни уредник Новости, ових дана је на Твитеру осуо паљбу по Алексеју Кишјухасу, колумнисти Данаса и доценту на Филозофском факултету у Новом Саду, оптуживши га да је шовиниста и антисрбин.

На ове нимало нежне речи огласио се и сам Кишјухас:

А ево и саопштења Грађанске Војводине овим поводом:

„Грађанска Војводина упозорава демократску јавност у земљи и иностранству да су режимски портпароли и осведочени ратни хушкачи сада нескривено почели да шаљу и поруке о потреби “чишчења” универзитета у Војводини и Србији од “непатриотских елемената”. Најновији пример је оглашавање Ратка Дмитровића, једног од предводника ратнохушкачке пропаганде у Србији деведесетих година прошлог века, до пре две године директора “Вечерњих новости” којег је на тој функцији – по принципу “од зла на горе” – наследио Милорад Вучелић.

“Не интересује ме да ли је АЛЕКСЕЈ КИШЈУХАС (доцент на Филозофском у НС) Русин, Мађар, Украјинац, Татар, курац-палац. Интересује ме ко је том шовинисти, антисрбину, психопати, србофобу, менталном дркаџији, усташоиду….омогућио да образује нашу децу. Е, тај да се носи у п..м..”, написао је у простом и шовинистичком маниру Дмитровић, који се на Твитеру из непознатих разлога потписује као “новинар”. У ствари, из познатих разлога: да би, као и постојећи режимски “таблоиди”, послали поруку да су новинари особе којима никако не треба веровати, с циљем да се елиминишу једни од најважнијих критичара рада извршне власти која је заробила друштво.

Дмитровић је на овај начин послао поруку, која се све чешће шаље у јавност: да није искључено да ће се вратити време Шешељевог Закона о универзитету из 1998. године, након чега је извршена темељна “чистка” критичара Милошевићевог зликовачког режима. То је учињено на изразито репресиван начин, а у складу са природом тог режима, чија су батина били управо радикали, који и данас владају Војводином и Србијом. Заправо, реч је о наставку кампање против универзитета, чији се – додуше још увек мањински – део побунио против вређања здраве памети и против даљег “распамећивања” грађана ове земље.

Грађанска Војводина изражава пуну подршку и солидарност са Алексејом Кишјухасем, као универзитетским наставником, особом која се доследно, годинама, из недеље у недељу обрачунава са националистима својим писањем и говорењем у ретким преосталим слободним медијима. Ми смо срећни што такви људи образују нашу децу и надамо се да ће их бити више. Јер ништа није важније од тога да се младе генерације образују у складу са вредностима грађанског друштва, а упркос националистима који нам загорчавају живот већ више од 30 година – каже се у саопштењу Грађанске Војводине.