Прочитај ми чланак

Соња Бисерко и Мајке Сребренице подржале Мила Ђукановића: Не „српском свету“

0

Поруку подршке председнику Црне Горе и председничком кандидату Демократске партије социјалиста (ДПС) Милу Ђукановићу уочи другог круга председничких избора упутила је и Соња Бисерко, оснивачица и предсједница Хелсиншког одбора за људска права у Србији.

То је саопштено из ДПС.

„Године 2020. киднапована је независна и грађанска Црна Гора и од тада се темељно разграђује. Не дозволите да вас лажним обећањима увуку у ‘српски свет’, јер ни нама тамо није добро. На историјској раскрсници на којој се свијет налази, а и Црна Гора, још једном бирајте грађанску, а не теократску Црну Гору. Гласајте за Мила Ђукановића. Он је једина гаранција“, поручила је Бисерко у видео поруци.

Мајке Сребренице: Само пут којим Мило Ђукановић води државу може наставити добре односе које смо изградили
Невладина организација (НВО) Мајке Сребренице такође је подржала Ђукановића.


„Годинама су односи Босне и Херцеговине и Црне Горе све бољи. Однос политичких званичника према геноциду у Сребреници показали су да Црна Гора не жели бити дио негатора, дио оних снага чији је циљ понизити нас мајке и преживјеле жртве. Резолуција коју је Скупштина усвојила потврдила је ту здраву политику. Како би наставили тамо гдје смо стали грађани Црне Горе морају изабрати између два пута. Само пут којим Мило Ђукановић води државу може наставити те добре односе које смо изградили. Зато 2. априла грађани требају да подрже Мила Ђукановића“. обављено је на Твитер профилу Мајки Сребренице.

Подсетимо, други круг председничких избора у Црној Гори одражће се 2. априла. Из ДИК-а су саопштили да ће кандидат Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић бити под редним бројем 1, а кандидат Покрета Европа сад Јаков Милатовић под редним бројем 2, преноси РТЦГ.