Прочитај ми чланак

СНС УПАО у СКУПШТИНЕ ГРАДОВА УЖИЦА И ПАРАЋИНА – чувају их од „насиља“ опозиције!

0

Посланици, одборници и чланови Српске напредне странке организовали су, чини се, акције по разним градовима по Србији, и то тако што улазе у зграде општина и градова са идејом да, како кажу, "чувају институције од насиља опозиције".

То се најпре десило у Параћину, а затим и у Ужицу, док су посланици владајуће већине у Скупштини Србије и Скупштини града Београда исто учинили нешто раније, са скоро истим образложењем.

Тако су се ужичке градске власти уплашиле „паљења градске скупштине“, због чега су одборници отпочели дежурства. Они су у 15 сати су ушли у салу Скупштине града где ће „штитити институцију од насиља које пропагира и спроводи Савез за Србију“.

– Дежурства ће трајати дан и ноћ док не видимо на шта је опозиција све спремна – рекао је одборник СНС-а Михаило Балабан.

Иначе, вечерас се у Ужицу одржава протест „1 од 5 милиона“, а по Балабановим речима „постоје најаве да би опозиција могла да изазове насиље, па ће се одборници већине наћи у Скупштини да је заштите“. Уз одборнике СНС, СПС и осталих коалиционих партнера, Скупштину ће чувати и полиција.

– У згради Скупштине се налазе главна документа града и матичне књиге. Не желимо да се понови 2000. година и паљење скупштине. Не знам шта ће бити сутра, зато ћемо мирно ући да бранимо овај дом – рекао је Балабан.

Делом причајући из главе, делом читајући написано саопштење, Балабан је рекао да „власт у Ужицу нема ништа против да неко мирно протестује, али се мора знати да се власт добија изборима а не дивљаштвом, насиљем, хулиганством, рушењем Устава, закона и угрожавањем безбедности грађана“.

Апсурд је, казао је он, да транспарент „стоп насиљу“ користе они који „ломе ограде, стакла, упадају у зграду Скупштине Града Београд, РТС-а, прете женама, прете шамарима“.

– Кажемо стоп насиљу, стоп пропаданди фашизма Бошка Обрадовића, стоп даљем богаћењу Вука Јеремића и Драгана Ђиласа, стоп онима који су преко деценију уништавали и демолирали Србију. Желимо јаку, снажну, простперитетну државу на челу са

Александром Вучићем – поручио је он пре него што су одборници владајућих странака у Ужицу запосели скупштинску салу и отпочели дежурство.

„Упад“ у општину Параћин

Педесетак активиста Српске напредне странке (СНС) упало је у зграду општине и тренутно се налазе у сали коју користимо за седнице скупштине, каже председник ове општине Саша Пауновић. Међутим, шта је разлог за ову изненадну посету, за сада није познато.

Како је сам Пауновић написао на свом Твитер налогу, „да су се најавили да се боље припремимо, овако можемо само да их послужимо соком и кафом“, што се изгледа и десило.

– Послужили смо напредњаке соком. Занимљив перформанс, предлажем да се слична акција спроведе и сутра у Бг по угледу на напредњаке у Пн – навео је он.

Корисници друштвених мрежа су се заинтересовали, уз питање шта је разлог за овако нешто.

– Ушли су у зграду општине, у салу, а налазе се и по ходницима. Ништа није спорно, ово су јавне просторије, само је мало више људи па не може баш да се ради. За сада немамо никакве захтеве са њихове стране, па не знамо зашто су тачно дошли осим због политичког перформанса – рекао је председник општине Параћин.

Како је казао, он овај поступак схвата као позив активистима опозиције да „сутра у Београду на исти начин уђу у просторије Скупштине Србије, Владе Србије, Скупштине града Београда и на исти начин искажу свој политички протест“.

– Служимо их соком, могу да буду овде, а ми ћемо наставити да радимо без обзира на гужву – казао је он.

Општина Параћин је, иначе једна од ретких општина у Србији где СНС није на власти.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!