• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • СНС У ПАНИЦИ: Да би спречили протесте уведени новчани намети и забрана окупљања у центру града!
Прочитај ми чланак

СНС У ПАНИЦИ: Да би спречили протесте уведени новчани намети и забрана окупљања у центру града!

0

protesti zajecar 0

После успешних протеста против зајечарске, на локалном нивоу владајуће СНС-СПС власти, на којима се окупило више хиљада људи, власт Зајечара је решила да спречи нова опозициона окупљана у том граду.

Да подсетимо: незадовољни Зајечарци су на тим протесним окупљанима тражили да се распусти Скупштина града, да одборници, који су, како су навели окупљени, „покрали“ мандате, исте врате народу.

„Протести се настављају, нећемо одустати. Хоћемо да Саша Мирковић оде из нашег града заувек! Ово је шести протест у низу, али најмасовнији до сада! Грађани Зајечара траже расписивање избора на локалном нивоу. Сви су скандирали против Мирковића и Вучића! –  Зајечарци су од 18 фебруара делили овакве садржаје на друштвеним мрежама са фотографијама протеста који су показивали да су окупљања била масовна.

Да су протести озбиљни и да се локална СНС-СПС власт клима у том граду показује и одлука  Скупштине града Зајечара, која је, како извештава портал infocentrala.rs, донешена у петак 21. фебруара.

Наиме, одборници Зајечара су изгласали забрану окупљања у центру града (где су до сада одржавани протести) и донели одлуку  (са 30 за и 6 против) да свако ко хоће да организује скуп у Зајечару мора да плати граду 30.000 динара!

По новој одлуци, за потребе окупљања „политичког, протестног карактера одређује се Трг Николе Пашића, између стамбено пословних зграда“ – простор на коме може да стане далеко мање људи неголи на главном тргу.

Скупштина града Зајечара донела је одлуку да „јавни скуп у покрету политичког, протестног и сличног карактера може се одржати само у следећим улицама: од Трга Николе Пашића улицом Доситејевом до раскрснице са улицом Светозара Марковића и Кумановском. Кумановском до расрснице са улицом Тимочке буне до пружног прелаза преко железничке пруге Ниш – Зајечар.“

Протесте против актуелне СНС власти повели су Марина Милић (ДСС) и Бошко Ничић (Покрет живим за Крајину), а како су рекли учесници самих протеста,  придружили су им се, осим обичних грађана, и присталице  радикала, Двери, Нове странке …

„Ово су првенствено протести свих грађана Зајечара без обзира на страначку припадност. Приступају и неки чланови СНС -а, они који се не плаше“, рекли су 18.02. увече за портал infocentrala.rs у Демократској странци Србије.

(Србин.инфо, инфоцентрала.рс)