Прочитај ми чланак

СНС ТРАЖИ ПОЈАЧАЊА: Кустурица, Џајић и Маљковић на вечери код Вучића

0

БЕОГРАД – Александар Вучић и Расим Љајић биће једини политичари међу првих десет кандидата на изборној листи СНС. Како се сазнаје, остала места понуђена су истакнутим појединцима из различитих области друштвеног живота.

Вучић је, према сазнањима, пре неколико дана био на вечери са легендарним кошаркашким тренером Божидаром Маљковићем, фудбалским легендама Драганом Џајићем и редитељем Емиром Кустурицом.

– Био је то пријатељски разговор на којем је било речи о томе како би ова тројица могла да помогну Вучићу и напредњацима у кампањи – открива извор.

Свој тројици је понуђено место у самом врху изборне листе.

– Маљковић, Џајић и Кустурица су у пријатељским односима са Вучићем. Вољни су да учествују у кампањи, само се тражи права формула, будући да сви имају своја занимања и каријере и да им политика, као таква, није приоритет – каже извор.

Договор је да се Вучић са свима састане још једном, када би требало да буде познато више детаља о евентуалној сарадњи.

Маљковић је тренутно без тренерског ангажмана, али је посвећен кошарци и подучавању младих стручњака, док је Џајић почасни председник ФК Црвена звезда. Редитељ Емир Кустурица завршава снимање филма „На млечном путу“.

Нико од поменутих није одговарао на позиве и поруке.

Места на изборној листи напредњака неће бити понуђена само спортским радницима. Како се сазнаје, међу првима на листи биће и професор Правног факултета Владан Петров.

Овакви планови везани за креирање изборне листе представљају промену тактике, будући да напредњаци до сада нису играли на карту познатих личности. Примера ради, на листи пред парламентарне изборе 2014. године, само је Вања Удовичић, који је касније постао министар, био неполитичка особа.

И на претходним изборима странке су покушавале да анимирају бираче уз подршку познатих лица.

На листи СПС за парламентарне изборе 2014. године били су рокер Неша Галија и фолкер Радиша Урошевић, као и редитељ Срђан Драгојевић.

На листи напредњака, али далеко од првих десет, било је неколико бивших новинара и водитеља: Иван Бауер, Милован Дрецун, Љиљана Несторовић. Кандидати ЛДП биле су глумица Оливера Јежина и редитељка Јелена Богавац.

Извор: Блиц