Прочитај ми чланак

СНС СРПСКА ЛИСТА напала владику Григорија због изјава о Вучићу

0

Само покварен и политикантским страстима заслепљен може замерати Србима на КиМ јер их се 96 одсто у условима прогона и затирања окупило око државне политике.

Ово је у понедељак саопштила Српска листа, као одговор на изјаву епископа Дизелдорфа и Немачке Григорија да је додела ордена председнику Србије Александру Вучићу на прослави 800 година самосталности СПЦ грешка која не поштује величину тог јубилеја.

© Фото: http://srpskalista.net

„Овиме се владика Григорије, на жалост, директно придружио плејади оних за које су српски гласови на КиМ заражени вариолом вером“, оценила је Српска листа у саопштењу поводом изјаве владике Григорија.

„Ђилас бојкотом жели да сакрије низак рејтинг“
Они указују да Григорију смета то што Срби на Косову и Метохији подржавају човека који је нашем народу вратио веру да се у тешком и злом времену може сачувати и опстати.

„Смета му Александар Вучић јер јесте све оно што Григоријеви миљеници нису. Смета му што су они, а не он, кога мрзи, поставили границу на Јарињу и Брњаку, поразили Србију пред Међународним судом правде и начинили бројна друга зла“, наводи СЛ.

Они додају и да му смета што је Вучић обнављао и обновио десетине српских храмова на КиМ „док су његови миљеници на паљење храмова док су обављали највише функције ћутали“.

„Нико не оспорава политиканту Григорију пуно право да агитује за своје пулене, али му ништа не даје за право да вређа и понижава и народ на КиМ коме је најтеже. На тај начин само прља и изневерава српску и православну мантију која му је поверена на чување и радује српске непријатеље који се до неба веселе отровним стрелицама одапетим на сопствени народ“, наводи СЛ.

Та странка сматра и да је неприродно да једном владики Српске православне цркве смета саборност коју су Срби на Косову и Метохији остварили борећи се за голо постојање у једном непријатељском и негостољубивом окружењу.

„Боље би било да владика Григорије, када се гледа у огледалу, као што то воли да чини, запита какви су прави разлози његових дневнополитичких страсти… и да ли је свете му поверене дужности достојан човек који је због политичке острашћености и мржње према председнику Србије спреман да сопственом народу замера на томе што остварује српски и светосавски идеал слоге борећи се за опстанак“, истиче СЛ у саопштењу.

Они поручују и да Григорије може да се нада искреном аплаузу само оних који желе слабу и подељену Српску православну цркву и ослабљен положај Срба на Косову и Метохији.