Прочитај ми чланак

СНС-СПС у Косјерићу 20 мандата, Здрава Србија освојила 2 одборничка места

0

Према резултатима Општинске изборне комисије у Косјерићу, највише гласова освојила је коалиција СНС-СПС Александар Вучић – За будућност Косјерића - Ивица Дчић 68,78%, што је 20 мандата.

На другом месту је Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” који су освојили три мандата односно 13,59% гласова.

Коалиција Здрава Србија и Нова Србија “Домаћини да победе Милан Стаматовић” освојили су два одборничка места са 9,65 % гласова. Два одборничка места припала су и коалиција ДСС и ПОКС са 7,29% гласова. Листа др Војислав Шешељ у Косјерићу није прешла цензус.

Од уписаних 9.332 у Косјерићу је гласало 6.812 бирача од чега је 160 неважећих листића.

Први на листи испред коалиције СНС- СПР Жарко Ђокић, иначе председник општине Косјерић, први је саопштио изборне резултате. Захвалио се бирачима и свим грађанима Косјерића.

“Хвала свим грађанима на овом резултату, ја ћу се трудити као и до сада али и више да Косјерић буде још боље место за живот свих његових становника”, рекао је Ђокић.

Група грађана “Чисти људи за чист Косјерић” задовољна је изборним резултатом и верује да ће три одборничка места дати прилику да се боре за своју општину и да се њихов глас чује.

“Задовољни смо имајући у виду да смо се појавили пре нешто више од месец дана и изашли смо без икакве инфраструктура и подршке, углавном смо кампању финансирали из донација наших грађана. Три одборника нам улазе у скупштину и трудиће се да покрену горућа питања Косјерића. Желимо да грађани учествују у одлучивању, да се разоткрију све нелегалне радње и да се спрече нове. Морамо да спречимо незаконитости и корупцију. Свакако је екологја проблем којим ћемо себавити али наш назив пре свега асоцира на наш чист рад и чист образ. Вођена је прљава кампања против нас али ово је поред свега добар резултат”, каже за портал Нова.рс испред Групе грађана “Чисти људи за чист Косјерић”,Милена Орубовић Ђукић.

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић, задовољан је и верује да ће коначни изборни резултати показати да су ипак освојили три одборничка места.

“Имајући у виду кампању која је вођена у Косјерићу, задовољни смо резултатом од три одборничка места. Кампања коалиције која је освојила највише гласова није била равноправна, у којој су Косјерић посетили готово сви министри и председница Владе. Сви су долазли и обећавали а као и до сада та обећања су углавном празна. Ми смо се реално и искрено представили грађанима Косјерића и за све што смо обећали борићемо се да и испоштујемо”, рекао је за Нова Милан Стаматовић.

Према информацијама Општинске изборне комисије Косјерић, током изборног дана забележен је само један приговор и то у Косјерићу на бирачком месту основне школе.