СНС спотовима дели Србију на „нас“ и „њих“ (ВИДЕО)

0

Српска напредна странка новим видеом жели да уплаши обичне људе.

У становништву сазрева свест да су сва обећања која је давао Александар Вучић и СНС потпуно нереална. Да би Вучић одржао себе „изнад воде“ он мора додатно да заоштрава ситуацију – сматрају саговорници Данаса, који коментаришу нови спот који је владајућа партија поставила на друштвене мреже.

Члан Председништва Социјалдемократске странке Константин Самофалов сматра да је циљ таквих спотова заправо уношење додатне поделе у друштво. Он указује на истраживања јавног мњења према којима је рејтинг Српске напредне странке по први пут пао испод 50 посто.

– Таква поларизација је једини начин да Вучић покуша да одржи језгро бирача које му је преостало. Он је спреман апсолутно на све зарад опстанка на власти. Ово је очекивано понашање, али је јако опасно за српско друштво. Ми смо били сведоци таквих ствари раније. То је и Милошевић радио пред крај своје владавине. Вучић, као тадашњи министар информисања, један је од његових најбољих ученика – сматра Самофалов.

Он због тога сматра да је веома важно да опозиција не наседа на овакву врсту агресије, те да њени представници буду стрпљиви, упорни и доследни у ономе што раде.

– У становништву сазрева свест да су сва она обећања која је давао Александар Вучић и СНС потпуно нереална. Да би Вучић одржао себе „изнад воде“ он мора да додатно заоштрава ситуацију. Зато је овај спот блажа верзија онога што следи – сматра Самофалов.

Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић истиче да владајућа странка последњим спотом још више унижава грађане Србије. Он поручује да је управо СНС понизила грађане на начин како су они приказани у видеу, угрожавајући њихову егзистенцију и правећи систем уцена у коме свако ко жели да ради у јавном сектору мора да буде члан њихове партије.

Булатовић указује да ће, када крене кампања, СНС своје чланове понижавати као у споту.

– Они најбоље знају како се људи понижавају, због тога су и осмислили такав спот. Они тим видеом заправо желе да уплаше обичне људе. Једини начин да се одупремо томе јесте бојкот и ту не мислим само на изборе. Треба бојкотовати сва лудила која долазе из централе СНС – наглашава Булатовић.

Подсетимо, пре актуелног спота, СНС је на друштвене мреже поставила серију кратких научнофантастичних видеа са телепортерима и летећим аутомобилима, у којима су главне улоге тумачили високи функционери владајуће партије.