Прочитај ми чланак

СНС СЛОГАН „За нашу децу“ на делу: Најмлађем посланику мама Вучићева саветница

0

Никола Лазић (21) из Београда са листе "Александар Вучић - За нашу децу", најмлађи је посланик у новом сазиву Скупштине Србије, а да у нашој држави све иде по партијској, родбинској или пријатељској линији, доказ је управо млађани Лазић. Наиме, ни Скупштина Србије није имуна на ту појаву, те је тако Никола постао посланик, јер је, гле чуда, његова мајка Верица Лазић од 2017. године саветница председника Србије Александра Вучића.

Подсетимо, Никола Лазић је студент Факултета за културу и медије универзитета “Мегатренд”, а по занимању је физиотерапеутски техничар. Његову мајку Верицу Лазић Вучић је новембра 2017. године именовао за саветницу за социјална и здравствена питања.

Foto:Sreenshot/Facebook/Nikola Lazić

Пре тога Лазићева је вршила функцију в.д. директора Републичког фонда за здравствено осигурање. Како је тада наведно, Лазић је поднела оставку “због немогућности адекватне сарадње са министром здравља Златибором Лончаром”. Лончар је тада објаснио да је његова одлука да дође до промене на челу РФЗО, као и да је претходно урађена анализа рада Фонда која је показала да та установа може да ради боље.

Никола Лазић још један је пример да се са партијским књижицама и страначким везама лако стиже до државног посла, у овом случају и представљања грађана Србије у Парламенту. Лазић пре конституисања Скупштине није морао да “потврди” да је испунио своју дужност, односно да се учланио у партију. Тај посао је већ обавила мама Верица.

Није страно да је ова пракса доминантна у свим јавним предузећима и државним службама, па тако они који су постављени на одређену функцију по политичкој припадности, а не по школи коју су завршили, долазе на позиције са којима немају апсолутно никакве везе. Један од њих је Никола Лазић, чија биографија говори и више него довољно. Наиме, као физиотерапеутски техничар Лазић је специјализован за сферу медицине, односно за раду са особама које се опорављају од болести или повреда. Дакле, ако неће да “лечи” посланике, није најасније шта он тражи у парламенту.

Подсетимо, како је наш портал писао, Лазић је јуче, у својој првој изјави у својству посланика, рекао да су сви парламентарци са те листе спремни за озбиљан рад, а његов први задатак био је да са још троје колега помаже председавајућем у конституисању парламента.

“Имам велику одговорност као најмлађи народни посланик и потрудићу се да младе представим у најбољем светлу. За мене је велика част и важно искуство да на тај начин започнем мандат, онако како то налаже Пословник и Закон о Народној скупштини”, рекао је Лазић за Тањуг и додао да ће учити од старијих, као и да верује да ће заједно са младим колегама унети нову енергију у Дом Народне скупштине и примером показати колико млади могу да учине.

За Николу и мама Верицу, његов нови посао вероватно је успех, док ће због некомпетенције оваквих и сличних кадрова, цену плаћати грађани Србије.