Прочитај ми чланак

СНС (скривени) адути: Где су нестали Вулин, Стефановић, Михајловићка…

0

До избора је остало 11 дана, иако се на моменте чини да се кампања тек захуктава. Неки би рекли и да Српска напредна странка са њом никада и не престаје. Док се са билборда смеше лица Данице Грујичић, Лазара Ристовског и Јелене Беговић, на екрану махом виђамо председника Александра Вучића. Зато се питамо - где су нестали други страначки прваци?

Иако се чини да су већ годинама претплаћени на фотеље, поједини министри из редова напредњака и њихових коалиционих партнера готово су невидљиви последњих дана, иако је предизборна кампања у пуном јеку.

„То је један релативно уобичајен начин вођења кампање СНС-а, то је да је она заснована на Александру Вучићу, да је он ту главни, да покрива све, да не видимо странку, ни истакнуте министре, ни будуће посланике, и то је нешто на шта смо навикли сада већ дужи низ година. Просто популарност те странке и те листе се ослања на Вучића и повремено видимо неке друге људе који покривају, као нека нова лица, па сад видимо и неке стручњаке, неке старт ап инжењере и слично“, каже др Душан Спасојевић са Факултета политичких наука.

Према мишљењу новинарке Тамаре Скроза, тешко је улазити у интелектуалне процесе СНС, и казати тачно зашто тих људи нема, иако смо их очекивали у већем броју.

„Има више објашњења тог феномена. Једно од објашењења које заступају људи који су упућенији у те ствари него што сам ја кажу да од негде 23.,24. марта када Вучић више неће смети да се појављује у одређеним контекстима и промоцији одређених активности, тада ће ти људи бити извучени из леда и поново активирани у мери у којој смо навикли на њих“, додаје Скроза.

Тако ових дана ни у медијима, ни у предизборним спотовима практично нема Небојше Стефановића, Александра Вулина, Зоране Михајловић. Додуше, министарка рударства и енергетике данас је то променила посетом Нишу, а на наше питање због чега је нема у кампањи, Михајловић је одговорила као чланица Председништва СНС-а.

„Али моје основно задужење, мој основни посао јесте министарка рударства и енергетике, и ја то највише радим. Кад завршим тај део, онда могу да одем на неки митинг или обавим неки страначки посао. Зато што је странка довољно велика, снажна и јака да може са својим страначким кадровима који нису на функцијама да покрије целу Србију и да води кампању. Такође, и сами сте приметили да је ово време када је кампања тиша, нећу да кажем нижа, али тиша, јер је ово време које нас све прилично оптерећује“, рекла је Михајловићка.