Прочитај ми чланак

СНС први пут испод 40 одсто!

0

Портал Директно је имао увид у истраживање које је рађено за интерне потребе Српске напредне странке. Резултати се разликују од оних које читамо у медијима под контролом власти, која наравно потписују ИПСОС и Марко Уљаревић, а објашњава их Срђан Богосављевић.

За Српску напредну странку, како сазнају, гласало би 39 одсто од око 3,5 милиона бирача, колико би на изборе изашло када не би било одлуке опозиције да бојкотује изборе. У конкретним бројевима то износи максимум 1,4 милиона бирача.

Наравно, кад се тај број пренесе на оне који ће на изборе заиста изаћи, а којих уз све притиске по истом истраживању не може бити више од 2,5 милиона, СНС наравно далеко пређе границу од 50% гласача. Без обзира на ову просту математику Вучић је странци поставио циљ на 50% убеђујући их да то неће бити лако оствариво као да на изборима заиста има неког противника.

Цео тим са израелским стручњаком за политички маркетинг Елсином Асафом и Бебом Поповићем је ангажован како би Александар Вучић вратио изгубљени рејтинг. Стручњаци су рекли да мора да се представи осим као храбар и неспоран лидер и као обичан човек, као један од оних који гласају за њега. Зато Вучић у споту носи чај, кува сарму у председништву, слика се на прослави породичне славе са сином и братом, родитељи дају интервјуе за новогодишња издања таблоида.

Чак се у медијима појавила и Вучићева законита супруга Тамара која је дала велики интервју за „Хелоу“ где прича о хуманитарном раду, амбицијама, породици, срећи… што се до сада јако ретко дешавало. Све то треба да поврати нарушени Вучићев рејтинг.

Са нестрпљењем се очекују фебруарска истраживања која ће дати одговор за колико је могуће подићи Вучићев пољуљани рејтинг, односно ублажити пад који је већ видљив не само стручњацима него и обичним грађанима.