Прочитај ми чланак

СНС посланик: Желим да подржим дан насиља над женама

0

"Желим да подржим дан насиља над женама", рекао је посланик Српске напредне странке у Скупштини Србије Виктор Јевтовић, и својом несмотреном изјавом изазвао лавину коментара у јавности.

На друштвеној мрежи Твитер појавио се видео снимак са једног од скупштинских заседања. Корисник који је снимак поделио, написао је:

“Постоје ли границе глупости напредњака, наших посланика?!?”.

Како се може видети на снимку, Јевтовић је у скупштинској клупи, све време ударајући песницама у сто, изговорио:

“Пре уводне речи и почетка мог излагања, желим да данас подржим дан насиља над женама”.

Коментари твитераша кретали су се од запрепашћења и неверице до констатација “да ово нисмо могли ни да замислимо”.

“Набија песницама у сто, убеђен да говори мудре речи док га на ТВ гледају мама, тата, жена и швалерка”, “Никада не видесмо нешто слично; ма ово ни да замислимо нисмо могли!”, “Глуп или искрен?”, “Идиоти, идиоти, идиоти… Нема краја и нема тога што ова стока напредњачка неће упропастити, убрљати и упрљати”.

Подсећања ради, о Виктору Јевтовићу писало се и прошле године када је упао у Ректорат током студентске блокде.

У каквим још “акцијама” СНС је учествовао Јевтовић, погледајте испод:

Иначе, како се наводи у биографији, Јевтовић је по занимању мастер менаџер, а запослен је у банци Поштанска штедионица.

За народног посланика изабран је на изборима 2020. године, са изборне листе “Александар Вучић – за нашу децу”.

Генерална скупштина Уједињених нација је 1999. године прогласила 25. новембар за Међународни дан борбе против насиља над женама, како би се подигла свест о чињеници да су жене широм света жртве сексуалног, психичког, физичког, породичног насиља, злостављања и многих других видова насиља.

Овај датум је одабран као сећање на брутално убиство сестара Мирабал, политичких активисткиња, које се догодило 1960. године у Доминиканској Републици.

Овим датумом у Републици Србији почиње и акција „16 дана активизма” која траје до 10. децембра, када се обележава Међународни дан људских права.

У претходних 10 година Србија је у партнерском или породичном насиљу изгубила 320 жена. Иза њих је остало више од 450 деце. Многе од њих никада нису пријављивале насилника.