Прочитај ми чланак

СНС-овка се поноси што је издала дозволу за уништавање Реве (ВИДЕО)

0

"Упознајте Бојану Радаковић, градску секретарку за урбанизам! Поноси се што је издала дозволу за уништавање Баре Реве и још додаје да ту нема ништа нелегално пошто ПОСТОЈИ ДОЗВОЛА!", истакла је Ана Стевановић, Интернационални секретар Странке слободе и правде.

– Дакле, може да се разваљује све, доноси ђубре и уништава, али је све то ОК ако постоји ДОЗВОЛА – поручила је Стевановић уз приложени видео снимак гостовања Бојане Радаковић на РТС-у, где је још једном показано на који начин проблеме у престоници резонују чланови Српске напредне странке.

Printscreen

Наиме, Бара Рева, која се налази у београдском насељу Крњача, некада је била оаза природе, а сада је, под влашћу Српске напредне странке, постала оаза отпада. Једноставно, дивља депонија на левој обали Дунава прети да прерасте у еколошку катастрофу, због чега су мештани који живе у близини Баре Рева кренули у протестне шетње како би одбранили природу, комшилук и своје здравље.

 
Грађани данима протестују, а јуче им се прикључила и прослављена глумица Светлана Бојковић, која је Бару Реву бранила својим телом.

Али, ништа то не узнемирава Бојану Радаковић, градску секретарку за урбанизам, познату по томе што се, као и њени страначки саборци, диви лику и делу Александра Вучића. Гостовала је у „Београдској хроници“, где је поручила да не разуме зашто се људи буне, јер, како каже, постоји дозвола.

А та дозвола је издата 12. јануара, дакле само три дана након њеног ступања на функцију, на шта су указали и корисници Твитера, коментаришући да је „Бојана Радаковић цео посао око грађевинске дозволе одрадила темељно“.

– Издала сам привремену грађевинску дозволу 12. јануара ове године. Привремена грађевинска дозвола, иначе, да знате, важи три године и може се још једном продужити. Видела сам да се грађани буне, знам о чему причате. Видела сам да су на Н1 господин Бакић и остали позивали грађане. Као и увек, све што ваља, они ударе на то што ваља – рекла је она, а затим и наставила:

– Апсолутно се не ради о дивљој депонији, Привремена дозвола гласи на сепарацију агрегата. То је један плато где се довози сав шут од рушења зграда и било ког објекта, прерађује се и користи се даље за насипање. Приликом издавања те дозволе ми смо добили услове свих имаоца јавних овлашћења који су релевантни за то – од Србија воде, Заштите животне средине, што је најважније и не знам шта је ту спорно. Јер, не ради се о прављењу депоније, него о супротној ствари. Да се не би правиле нелегалне депоније, којих је раније било, овде се ради да се шут и сличне ствари искористе у добре сврхе. Вероватно је то један од њихових трикова да направе све што је добро лоше – испричала је градска секретарка за урбанизам.