Прочитај ми чланак

СНС : опозиција = 109:11, и то у Недељицама где Рио Тинто трује земљу и људе

0

Друштвеним мрежама убрзано се шири наводни записник са гласања у Недељицама, месту које је у фокус српске јавности стигло на таласу протеста против рударења литијума од стране компаније Рио Тинто. Иако је био практично фокусна тачка кампање опозиције, мештани су одлучили другачије. Дијаметрално другачије.

Према овом записнику, чију аутентичност не можемо потврдити, гласови на републичким изборима су распоређени на овај начин:

СНС – 109 гласова

СПС – 28 гласова

Уједињени за победу Србије – 9 гласова

заветници – 20 гласова

Морамо – 2 гласа

СРС – 4 гласа

Суверенисти – 6 гласова

Двери – 5 гласова

У месној заједници Горње Недељице, која је позната као опозиционо упориште лозничког краја, забележени су несвакидашњи резултати, према којима је Српска напредна странка освојила 109 гласова, док је зелено-лева коалиција, иза које стоје Добрица Веселиновић, Небојша Зеленовић и Александар Јовановић Ћута, остала на само два гласа, што буди сумње код многих који су упознати са активностима еколога сврстаних иза коалиције „Морамо“ у овом крају.

Ипак, председник еколошког удружења „Не дамо Јадар“ Златко Кокановић изјавио је за Н1 да су на свим бирачким местима у 15 села, која се налазе у непосредној близини где је планирано отварање рудника Рио Тинта, Александар Вучић и листа Српске напредне странке однели убедљиву победу.

Кокановић је потом за портал Нова.рс гдетаљније изразио сумњу у резултате, а није могао да потврди валидност записника.

„Знамо да су се гласови бројали иза затворених врата, али не могу да кажем да су ови спискови потпуно тачни. Овакви резултати заиста буде сумњу. Оно што знам, то је да је Српска напредна странка водила прљаву кампању у овом крају. Мене лично су у изборном дану позивали три пута на телефон да ме питају да ли сам гласао за СНС“, рекао је Кокановић.

Прљава кампања или не, тек избори су јасно показали на коју страну нагињу Недељице.