Прочитај ми чланак

СНС: Насловна страна позив на убиство Вучића; НИН: Најмрачнији умови

0

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић оценио је данас да је сутрашња насловна страна недељника НИН позив на убиство председника Александра Вучића.У реплици посланику Миладину Шеварлићу Мартиновић је рекао да они који стоје иза Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Маринике Тепић и оних који воде кампању против наменске индустрије, војске, државе и председника Вучића, сада насловном страном на којој је снајперска пушка уперена директно у председника, позивају на убиство.

Он је питао Шеварлића да ли жели „да буде на страни оних који хоће да постанемо Боливија, да се убијамо“.

Мартиновић је додао да се шири пропаганда да у Србији нема слободе медија, а „ово је анархија у којој сваки лудак који мисли да је новинар може да објави фотографију која позива на убиство“ и позвао главног и одговорног уредника НИН-а да каже шта му значи ова фотографија.

Шеварлић је одговорио да је ово други пут да Мартиновић показује насловне стране и доводи их у везу са њим и замолио га да то не чини, јер му тако „црта мету на челу“.

Мартиновић је објаснио да је Шеварлић ушао у Парламент на листи Двери и да га је зато позвао да не буде „на страни оних који позивају на убиство“.

„Ја имам обавезу да о томе говорим, а да имате мало политичког поштења о овој насловној страни ви би требало да говорите“, рекао је Мартиновић и додао да онај ко је уперио снајперску пушку у Вучића уперио је у Србију и Републику Српску, јер се на слици поред Вучића налази и Милорад Додик.

Шеварлић је раније данас поставио питање о издвајањима за потребе миграната и током полемике са Мартиновићем зарадио опомену због псовке.

НИН: Само најмрачнијим умовима могле да падну на памет гадости које се припсују НИН-у

Недељник НИН саопштио је данас да су само „најмрачнијим умовима“ могле пасти на памет „гадости које се приписују“ редакцији НИН-а због насловне стране новог броја, који ће се сутра појавити на киосцима и да никоме у редакцији тог недељника није пало на памет то за шта их сада оптужују.

„НИН неће престати да пише о афери Крушик и продаји оружја повлашћеним приватним фирмама и о томе какву је улогу у тим пословима имао Бранко Стефановић, отац министра полиције Србије, као представник фирме ГИМ, али никоме у НИН-у није ни на крај памети пало оно за шта нас сада оптужују, доводећи фотографију са насловне стране у контекст са озбиљним претњама председнику Србије“, пише у саопштењу НИН-а.

НИН наводи и да нико није негодовао када су неки домаћи медији фотографију Тањуга први пут објавили још 27. јуна 2017 када је тада премијер Александар Вучић са тадашњим председником Републике Српске Милорадом Додиком свечано отворио Осми међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2017“ у Београду.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!