Прочитај ми чланак

СНС на Видовдан добија ново руководство; Вучић: Не кандидујем се

0

Главни одбор Српске напредне странке састао се данас на седници у Београду, а главна тема биле су припреме за предстојеће парламентарне изборе.

Седница је била затворена за јавност, а након тога председник СНС Александар Вучић се обратио новинарима.

„Скупштина странке ће бити одржана на Видовдан или дан уочи Видовдана и тада ће бити бирано ново руководство“, рекао је Вучић медијима.

„Желели смо да у изборе уђемо без све жестине коју носи унутарстраначки другачији статови. Надам се да ће ново руководство бити спремно да се бори са новим изазовима“, рекао је Вучић.

„Једногласном одлуком премијерка Ана Брнабић је постала члан председништва СНС-а“, објавио је председник Србије и СНС-а Александар Вучић.

Он је испричао шта су били главни планови странке у будућности.

„Велики су изазови пред нама, али се надам да ћемо успети да очувамо мир и стабилност“.

„Оно што је нама заиста важно, то је заказивање скупштине странке за Видовдани то показује да постоји потреба да надолазећи људи који имају енергију, ентузијазам, амбицију и који су неукаљани у јавности замене оне који желе да праве кланове и да буду велики шефови“, рекао је Вучић.

„Имаћу довољно времена да све сагледам и да предложим најбоље људе, од председника странке до чланова одбора“, додао је он.

„Пред нама су избори и енергија ових младих људи, надам се да ће допринети успеху. Ти избори ће за нас бити веома тешки“, истакао је Вучић.

„Да, разговарало се о мојој позицији и биће великих кадровских промена.“

„Многи су ме наговарали, али мој одговор је – не, нећу се кандидовати за председника странке“, рекао је Вучић на питање о тој могућности.

О Црној Гори, Косову…

Александар Вучић је на питања новинара говорио и о дешавањима у Црној Гори.

„Не знам шта се тренутно дешава, али желим мир Црној Гори мир српском народу тамо, као и свим становницима Црне Горе. Надам се да ће бити сачуван мир као и светиње СПЦ“, рекао је Вучић током свог обраћања.

Када је реч о српској културној баштини и споменицима на Косову и Метохији Вучић је рекао да се нада да ће се сви спорови решити мирним и дипломатским путем.

„Не желим да будем птица злослутница, надам се да неће успети да нас убеде да Високи Дечани и остала баштина просто припадају албанском културном наслеђу. Они ће у ствари рећи да то припада косовском наслеђу и за то имају подршку“.

„Надам се да ћемо дипломатски успети да решимо то и сачувамо српске светиње“, рекао је Вучић.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!