Прочитај ми чланак

„СНС легализује лоповлук и отимање пара од народа“

0

Поводом измена и допуна Закона о пореклу имовине о коме су данас расправљали посланици у српском Парламенту, јавности се обратио заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић.


– Српска напредна странка данас већ поправља сопствени Закон о пореклу имовине. Да иронија буде већа донели су Закон о пореклу имовине који се сада односи на све вас грађане Србије, а не посебно на функционере и људе блиске власти. Донели су Закон о пореклу имовине који каже да када се утврди имовина чије порекло не може да се објасни, или покрије из плата и примања те особе, онда се плаћа екстрапорез – навео је Стефановић.

Он поставља и питање: Шта је урадила Српска напредна странка? Потом је и објаснио:

– Преварили су Вас још једном грађани Србије. Донели су Закон којим легализују лоповлук и отимање пара од народа, људи блиских власти. То су урадили и после 2000. године када су и Александар Вучић и многи људи из тадашњег режима платили екстрапорез. Сада доношењем њихове верзије лажног Закона о пореклу имовине омогућавају њима блиским тајкунима, власницима капитала, њиховој братији и мафији да легализује све оно што су отели од грађана Србије и што су отели из буџета Републике Србије – истакао је заменик председника ССП.

Подсетимо, Странка слободе и правде пре скоро годину дана представила је предлог Закона о пореклу имовине.

– У чему се разликује наш предлог Закона о пореклу имовине? Пре свега у томе што наш Закон каже да ће се утврђивати порекло имовине пре свега државних функционера, људи на власти на свим нивоима, људи у привреди и медијима блиским властима и када не може да се докаже одакле су и на који начин купили виле, станове, скупоцене аутомобиле, јахте земљиште и све оно остало до чега су дошли, неће им се наплаћивати екстрапорез, већ ће им се та имовина одузимати и продавати путем јавне продаје и новац ће ићи у буџет Републике Србије. То је разлика између нас и њих. Они легализују своје криминалне послове, а ми ћемо оно што је отето од народа кроз законску процедуру народу и вратити – поручује Борко Стефановић.